Nieuw (en leuk) in Amsterdam Noord: restaurant Simon de Wit

Nederland, Amsterdam Noord, 15 juni 2019, door Barts Boekje

Nieuw (en leuk) in Amsterdam Noord: restaurant Simon de Wit

Stiekem kun je er al sinds april (2019) terecht, maar hé, ook wij hebben soms even de tijd nodig om ergens te gaan proeven. Wat zonde is want nu we eenmaal bij het nieuwe restaurant Simon de Wit in Amsterdam Noord zijn geweest, wensten we dat we dat eerder hadden gedaan, al was het alleen al vanwege de Thaise bitterballen (nou vráág ik je! Thaise bitterballen! Spoiler alert: ja, dat smaakt zo goed als het klinkt.

Simon de Wit, Amsterdam-Noord

Simon de Wit, Amsterdam-Noord

In een zaakje aan het Spreeuwenpark waarvoor heen een typisch Amsterdam-Noordse kruidenier zat (toch altijd jammer wanneer die verdwijnen), opende restaurant Simon de Wit. In een notendop? Simon de Wit, van eigenaar Simon (maar Simon heeft aan andere achternaam, namelijk Kwekkeboom (geen familie van), en die Simon is weer een van de mannen die je kunt kennen van cafe De Walvis, en aloude favoriet in Amsterdam West) is kleinschalig, vriendelijk volk én vriendelijk geprijsd. Precies de reden waarom we zo graag in Amsterdam Noord mogen vertoeven. En zo lastig is dat helemaal niet: de pont achter het CS vaart er rechtstreeks op af. Klein stukje lopen nog en je bent er.

So far so good, maar je staat al helemaal op de pont als we je vertellen dat Simon teamde met de luitjes van Hotmamahhot die óók ‘in’ onze andere Amsterdam Noordse topfavorieten du moment zitten zoals Pompet en Pizzeria Klaproos.

Op de kaart veel Aziatische, of in elk geval op Azie-geinspireerde gerechten (remember de Thaise bitterballen) én een opvallen ruime bierselectie. De ‘brisket sandwich’ is verrukkelijk, net als de Kimchi nacho’s en de friet met rendang (aanrader: giga + goddelijk is het bord knapperige friet, of ‘patat’ zoals ze hier zeggen, met een grote berg kruidige rendang). Maar ook vega taco’s en dito loempia’s.