Nederland, Amsterdam26 juli 2018, door Maartje

Slapen op het eiland Pampus, vlak voor Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 26 juli 2018, door Maartje

Slapen op het eiland Pampus, vlak voor Amsterdam

Je kunt tegenwoordig slapen op Pampus! Jawel. Echt. Slapen op/ bij/ naast het forteiland dat voor Amsterdam ligt. Op/bij/naast want het gaat hier over een drijvende hut (!) bij het eiland. Idyllischer wordt het echt niet.

The Logde @ Pampus

The Logde @ Pampus

We schreven er hier al over, het te leuke en lekkere en gezellige Restaurant Zomerlicht op het Forteiland Pampus, een pop-up restaurant dat al een paar zomers eigenlijk niet mag ontbreken in je zomeragenda. Vanaf IJburg vaar je over het IJmeer naar het Forteiland Pampus waar je wordt verwelkomd met een aperitief. Daarna kun je dwalen om het fort en eiland te ontdekken – vakantie feelings en dat gewoon ‘in’ Amsterdam! Loop vooral je neus achterna: overal, over het hele eiland dus, overal wachten heerlijke gerechten op je. Het leukst.

Maar het kan dus, wis en waarachtig, nóg leuker! Sinds deze zomer kun je namelijk blijven overnachten op het eiland. In samenwerking met Water Front – een club die drijvende logeerlodges host die je bovendien ook zelf op een locatie kunt laten leggen, hoe uniek – heeft het eiland een te gekke floating lodge bij het eiland neergelegd. Een houten hut op een vlotconstructie van 19,5m2 waar je met 2 tot 4 personen helemaal prima in kunt. Comfortabel zelfs.

Van binnen is een en ander simpel maar tof ingericht, met, belangrijk, aandacht voor duurzaamheid. Aan alles is gedacht: er is een toilet, een douche en je kunt je eigen potje koken in de eenvoudige keuken.