België, Ardennen9 oktober 2019, door Maartje

Château de la Poste in België, voor je upscale weekendbreak in de natuur

België, Ardennen, 9 oktober 2019, door Maartje

Château de la Poste in België, voor je upscale weekendbreak in de natuur

Eigenlijk ga je naar Château de la Poste in de Ardennen voor een overnachting met alles erop en eraan. Mocht dat er nou niet in zitten, wip dan in elk geval binnen voor een versnapering in de ochtend als het licht op zijn mooist is. Op minder dan een uur vanaf Brussel en twintig minuten van Namen (de hoofdstad van Wallonië) vind je het kasteel dat dateert uit 1886 midden in een eigen natuurgebied van maar liefst 42 hectare.

Château de la Poste

Château de la Poste

De sfeer is authentiek, de badkamers (met prachtig groen tegelwerk boven het bad) luxe en de slaapkamer zelf heerlijk. En de weg ernaartoe alleen al is stunning, van welke kant je ook komt: je rijdt sowieso langs velden vol bloemen, gigantische bomen en bij- zonder charmante dorpjes. Het restaurant serveert goede gerechten uit de streek, zonder poespas, je wijn mag je zelf uit gaan zoeken in de catacomben van het oude gebouw (hoewel dat voor het ontbijt misschien wat heftig is. Champagne kan natuurlijk best).

Blijf je toch slapen, dan is het kasteel een feest maar de Loft Cubes, a.k.a. futuristische, vrijstaande slaapkamers tus-sen de eeuwenoude bomen rond het kasteel, geweldig! De gemeenschappelijke ruimten zijn een eclectische mix van klassieke architectuur en modern interieurde- sign – een paar uur met een goed boek voor de open haard is geen straf. Tijdens de zomer is het terras een geliefde plek voor… nou ja, voor wie niet eigenlijk.