22 mei 2019, door Maartje

Slow Fashion Summer wordt Slow Fashion Season 2019

22 mei 2019, door Maartje

Slow Fashion Summer wordt Slow Fashion Season 2019

Als we met 10.000 mensen een commitment maken om geen nieuwe kleding te kopen, wordt de uitdaging een stuk makkelijker. CollAction daagt ons uit, steunt ons en moedigt ons aan om deze dare aan te gaan. Samen strijden tegen fast fashion en de enorme berg kleding die we met z'n allen bezitten en maar blijven kopen. Bewust minderen om meer water, grondstoffen, afval en natuur te besparen. Together we can!

If 10,000 people commit to not buying any new clothes from June 21st till September 21st, we’ll all do it!

Slow Fashion Season 2019

Slow Fashion Season 2019

De vervuilende productiekant van de kledingindustrie is een onderwerp waar we makkelijk toch even onze ogen voor sluiten. Slechte werkomstandigheden, onnodig veel waterverbruik en CO2-uitstoot, vervuiling door pesticiden en chemicaliën, de almaar groeiende berg afgedankte kleding. Kortom te veel om te kunnen behappen en dan denken we er maar niet aan. Naast het kopen van duurzame merken, is het nóg beter om even geen kleding te kopen. Iets wat we allemaal wel willen, niet? Collectief deze stap zetten is ineens een stuk leuker en makkelijker.

Via CollAction – het eerste online crowd-acting platform – kun je je opgeven voor deze challenge. Doe je mee dan beloof je van 21 juni tot en met 21 september geen nieuwe kleding te kopen. Tweedehands mag. Ruilen en krijgen ook. Dus eigenlijk is het zo erg helemaal niet.

Wij hebben ons net hier opgegeven: Slow Fashion Season 2019. We kunnen niet wachten om creatief aan de slag te gaan met wat er allemaal nog achter in de kast ligt. En hebben ook die té dure – en duurzaam geproduceerde – jurk al als beloning gesteld als onze uitdaging geslaagd is.

 

Beeld geleend van Armedangels.