Nederland, Amsterdam6 maart 2017, door Maartje

Snappers Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 6 maart 2017, door Maartje

Snappers Amsterdam

Ik dacht (nooit een stuk met ik beginnen nooit een stuk met ik beginnen nooit een stuk met ik beginnen)... Ik dacht dus ineens aan de Reguliersdwarsstraat en, oh snap, vervolgens aan het te leuke Snappers in die centrale Amsterdamse straat. Want daar waren we nog niet zo lang geleden, dat was fantastisch leuk en lekker en toch heeft het verslag zijn weg naar deze site (blog, jaja) nog niet gevonden. Snap.

barts-boekje-Snappers Amserdam

Snappers dus, een onopvallend Mexicaanse eetcafé in Amsterdam welbekende 'Rue de Vaseline' (hoewel het gay café niveau van tegenwoordig niet meer zo aan is). Onopvallend misschien, maar hét recept voor een grootste avond. Dat begint, als het aan jezelf ligt natuurlijk, met een cocktail to share in een fikse pinata van keramiek. Juist, een grote vakantiebowl met een klassieke Margarita met een twist (Raspberry Margarita), al zijn de shakers (en eigenaren Mats en Oscar) van Snappers lekker picky wat betreft hun cocktails, zoals dat hoort. Laat hen dus vooral beslissen wat er in die pinata gaat - feest. Een Old Fashioned en Tequila, daar zijn ze dol op by the way.

barts-boekje-Snappers Amsterdam.3

Feest, en dat geldt zeker ook voor de kleine gerechten waar de tafel in no time vol mee staat. Mexicaanse goodies zoals gezegd, zoals een ramvolle schaal nacho's met kaas, guacamole, kidney beans, spicy pico de gallo en als je wil kip. Maar ook de chicken-wings met chili en cashewnoten spring er uit, net als de ribbetjes (NOM). En de fajita, die was ook om over naar huis te schrijven, vooral met die met gamba. O, en dan stop ik hoor: de tonijn ceviche. Die was volgens mijn tafelgenoten het beste van de avond (ik vond de pork ribs maar hé, wie ben ik). Die tonijn ceviche komt met crème van zoete aardappel, avocado en limoen. Lekker. Ja. Tot slot? Twee woorden: Oreo Cheesecake. En laat Olivier er een zoete cocktail bij schudden. All is good. Snappers