Nederland, Rotterdam8 augustus 2017, door Maartje

Sparks Hostel Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 8 augustus 2017, door Maartje

Sparks Hostel Rotterdam

We knipperden even met onze ogen, keken éven de andere kant op... En... Hoppa, er is weer eens van alles aan de hand in het door ons ernstig geliefde Roffa. Altijd wat te beleven in de stad aan de Maas, vandaar dat je er niet onverstandig aan doet er een nachtje tukken bij te boeken. Geen cash? Geen paniek: zo duur hoeft dat allemaal helemaal niet te zijn, zeker niet dankzij het kakelverse gloedspinternieuwe, appeltjesfrisse Sparks Hostel Rotterdam.

En nee, geen paniek bij het woord 'hostel', dat is allang geen issue meer, laat dat voor eens en voor altijd helder zijn. Zo ook niks geen krakkemikkige bedden en een vintage allegaartje bij Sparks Hostel, maar strakke nieuwe meubels, alles fris en fruitig. Gezellige zithoekjes om je terug te trekken en - uiteraard, want een hostel en dus ook perfect voor reizigers alleen - een community table. De lounge van het hostel is het hart van de zaak - hier de open keuken (zelf koken wordt gestimuleerd) en als de zon schijnt, duik je vanaf hier het terras op.

Barts-Boekje-sparks hosten rotterdam

Ook leuk: ja er is een receptie, ja er is personeel aanwezig, maar vragen stellen gaat het rapst via Facebook Messenger (slim want waar Heel Nederland Appt, is dat in het buitenland helemaal niet zo normaal - Amerika bijvoorbeeld doet amper aan whatsapp, so you know)

Meer Rotterdam lees je hier: Barts Boekjes Rotterdam

Er kunnen in totaal zo'n 130 gasten blijven tukken in het Sparks Hostel en - uiteraard - zijn er ook tweepersoonskamers te boeken (like), net als kamers met de welbekende stapelbedden. Al wiebelen deze niet zodra de bovenbuurman- of buurvrouw zich omdraait, wel nee: het zijn stevige stapelbedden van staal, op maat gemaakt voor het hostel. De bedden hebben opbergruimte, eigen stopcontacten en kunnen zelfs afgesloten worden met houten panelen voor extra privacy (wat ons dan weer een beetje akelig-claustrofobisch lijkt, maar ieder zijn ding)

Waar is het feestje? Hartje stad, aan het Kruisplein in een pracht van een pand met ouderwetse wenteltrappen, hoge plafonds en grote raampartijen (licht! licht! licht!), vlakbij het CS en de immer gezellige Oude en Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat.

Boeken kan vanaf nu en al vanaf 25 euro's voor een bedje op een slaapzaal. Good to know: het hostel wordt niet door een keten gerund, maar door ras-Rotterdammers die het klappen van de zweep leerden bij het (eveneens o zo leuke) King Kong Hostel!