Zweden, Lapland5 augustus 2022, door Barts Boekje

Festival in Lapland? Stars du Nord is hét Nordic Food festival

Zweden, Lapland, 5 augustus 2022, door Barts Boekje

Festival in Lapland? Stars du Nord is hét Nordic Food festival

Op 3 en 4 september 2022 verzamelen Noord-Europa's meest vooruitstrevende Michelin-star chefs voor het Stars du Nord food festival in Harads. In de ongetemde, herfst-getinte natuur van Zweeds Lapland runnen zij een van de meest spectaculaire buitenkeukens ever. Een pop-up alert in de 'achtertuin' van onze Laplandse lievelingen, het Treehotel en Arctic Bath. Met water, vuur en louter lokale ingrediënten bereiden de nordic countries' meest culinaire genieën een tiensterrenmenu. Het enige wat jij hoeft te doen? Tickets boeken, de mystieke houten deur openen, en aanschuiven aan de best gestylde buitentafels ever. Boeken die buiten belevenis. Stars du Nord, het jaarlijkse gastronomische hoogtepunt van the Nordics. Dit jaar op poolcirkelhoogte in Harads.

 

Boek hier je tickets voor het Stars du Nord Festival in Lapland

Stars du Nord Festival 3 en 4 september 2022

Stars du Nord Festival 3 en 4 september 2022

Op 3 en 4 september 2022 verzamelen Noord-Europa’s beste, bewuste Michelin-chefs en dito wijnbottelaars in het beboste binnenland van Zweeds Lapland. Op poolcirkelhoogte popt die dagen een nagenoeg aan het oog onttrokken ruig restaurant op in de geciviliseerde Zweedse wildernis van Lapland. Een open-air ervaring waar je U tegen zegt. Weg met die traditionele keuken. Open vuur it is. Met als kokende landen: Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en IJsland. Keramiek, rendierhuiden en door pro’s gesneden houten snijdsels staan klaar om de smetteloze tafels stijlvol mee te bedekken. Een lust voor het oog en de maag. Het Stars du Nord Foodfestival is 3 en 4 september 2022 in Harads. Daar wil je bij zijn. Only for the lucky few, dus haast u. Boeken dat festival, en dan meteen een bezoek aan Arctic Bath Hotel of Treehotel.

Tickets voor het Stars du Nord Festival

Arctic Bath

Arctic Bath

Na het Stars du Nord festival op het stand uitbuiken? Kies dan voor het Arctic Bath Hotel. Een absolute wellness oase aan de oevers van de Lule in Harads. Waar vroeger de boomstammen van de loggers dreven, drijft nu een ware loggers gem. Een uit boomstammen gevormde kern waar een super-de-luxe sauna, ervaren masseurs en wat bubbelende baden je na laten genieten van het culinaire hoogstandje van de avond ervoor. Weer helemaal zen zak je op de vlonder van je watersuite in het ultieme standje rust. Hooguit gewekt door een sporadisch passerende waterscooter of een idyllisch op de Lule hengelende visser, nadromend over de sterren uit de keuken van het Stars du Nord Foodfestival.

Arctic Bath

Treehotel

Treehotel

Na een avondje op hoog niveau genieten, klim je aansluitend op hoog niveau in je luxe met linnen bedekte boomhut-bed van Treehotel. Een roestkleurige design suite, een uit berkentakken gevormd vogelnest, een echte ufo of de nieuwe bewust bedachte Biosphere? Hoog in de bomen hangen ze voor jou verstopt. Tussen de Haradse takken realiseerden een aantal uiterst getalenteerde Noorse architecten hun jongensdroom. Tot in detail kloppende designboomhutten. Voor wie wat bescheidener wil slapen; dat kan ook. In het bijbehorende guesthouse boek je de welbekende Nordic Cosiness. Een betaalbare suite in jaren dertig-stijl. Nooit meer naar huis materiaal. Wacht maar af. Het Treehotel is thuis. Vinden wij dan hè. Het ideale thuisgevoel als entourage voor het Stars du Nord Foodfestival van 2022.

Treehotel