Nederland, Limburg14 november 2021, door Bo Peters

STEK, Venlo (Noord-Limburg)

Nederland, Limburg, 14 november 2021, door Bo Peters

STEK, Venlo (Noord-Limburg)

STEK: koffiebar, (vegan)lunchhotspot, hangout, studeer- of vergaderplek.  Maar ook (juist) een plek om je plantstekje te komen brengen naar de ‘ruilwand’. Kom je een stekje brengen naar de wand, mag je een ander stekje thuis weer verder stekken. En ondertussen kun je natuurlijk nog even in STEK blijven STEK’ken ;) Verscholen in de bibliotheek, gelegen in de Begijnengangstraat in Venlo, waan je je in een huiskamer (including een prachtige piano) waar je heel wat uurtjes wilt spenderen.

Stek

Stek

Zo’n plek waar je binnen loopt en instant blij wordt: je voelt je er meteen thuis, zó knus.  Voorin de zaak zijn grote raampartijen waar je lekker een potje kunt raamstaren, tijdschriften lezen (een hele wand vol is beschikbaar, altijd up-to-date) of een boek lezen – dat je even oppikt bij de bieb – in een van de fijne stoelen. Het interieur is zoals we het graag hebben in koffiebarretje: veel planten, knusse verlichting en fijne muziek. Voor de kids hangt er een schommel op het verhoogde plateau (oké, ook volwassenen mogen swingen hoor), dus ook even voldoende tijd voor me-time. Een inspirerende plek om een paar uurtjes op je laptop te werken (kan prima hier) of even niks te doen. Vergeet niet tussendoor genoeg van de kaart uit te proberen, want oh boy: al die huisgemaakte, gezonde maar toch zó lekkere hapjes zijn de moeite waard om te proberen! Kun je niet kiezen? Bestel dan een trio van lekkernijtjes en laat je verrassen. 

STEK is ontstaan vanuit een diepe motivatie anderen te laten ervaren dat gezond snoepen echt bestaat en dat goede én lekkere voeding echt samengaat. Je hoeft nooit meer iets te laten en kunt de dag zelfs starten met taart.  En wie zegt er ooit nee tegen taart als ontbijt? Zo serveren ze onder andere een huisgemaakte choco-vanilletaart gemaakt van raw cacao, wat een gunstig effect heeft op je hart- en vaatstelsel én stress kan doen verminderen. In deze busy days zeer welkom. Als de kids zijn uitgeswingt, genieten zij van drankjes als fabeltjesschuim (babyccino) en een boekenwurm-gerecht (kindertosti). Tot slot: STEK is bewust bezig met de natuur en het milieu. Zo wordt verse biologische thee van het Voedselbos (een biovoedselbos in Venlo) geserveerd en zijn de opbrengsten hiervan 100% voor het voedselbos. What’s not to love about this? You rock STEK!