Nederland, Groningen9 juli 2019, door Maartje

Je zag het niet aankomen maar het vroegere Suikerunieterrein, De Suiker, in Groningen wordt je volgende stop

Nederland, Groningen, 9 juli 2019, door Maartje

Je zag het niet aankomen maar het vroegere Suikerunieterrein, De Suiker, in Groningen wordt je volgende stop

We hebben de laatste tijd het hoge Groningen weer lekker op het vizier: zo gebeurt er een tijdje niks, zo ontdekken we prompt weer allemaal leuks en nieuws (en ook oud nieuws dat nieuw leven ingeblazen werd). Met dank aan onze eigen noordelijke spotter @LizaLente uiteraard, ere wie ere toekomt. En als Liza zegt dat we naar het vroegere suikerunieterrein moeten, tegenwoordig kortweg De Suiker genaamd, nou, dan doen we dat natuurlijk.

Tiny Fiets House

Tiny Fiets House

Het jongste nieuws van het Groningse front is dat we met zijn allen naar de Loskade mogen. En wel naar het voormalige Suikerunieterrein aldaar. Op dat terrein komen as we speak namelijk allemaal heel erg ‘on-Groningse hippe tentjes’ (hé! Niet mijn woorden). Zoals belachelijk leuke Tiny Fiets House! Jawel, je leest het goed: een Tiny House waarin je kunt logeren en welke je helemaal zelf, al fietsend, kunt verplaatsen. Oke, dat fietsen kan en mag alleen over het terrein en door het gewicht gaat dat met een maximale snelheid van 200 meter per uur maar hé, het kan wel! Het huisje heeft een open haard maar geen douche; je krijgt muntjes om te kunnen douchen bij een sportschool in de buurt. Niet bepaald luxe maar wie er de lol van inziet, mag los. Boeken doe je via Airbnb.

De Wolkenfabriek

De Wolkenfabriek

Als je gaat, ga dan op zondag want dan is De Wolkenfabriek open, het zelfbenoemde ‘inschuifrestaurant’ van Groningen. Inschuif? Ja, iedere zondag mag je aan komen schuiven, wat ze daar inschuiven noemen, zo gokken we. Iedere zondag dus, van 15:00 tot 22:00 uur, is de Wolkenfabriek geopend met een Wolk-in. Dat betekent live-muziek, koffie, thee, drankjes en een heerlijke, spotgoedkope maaltijd. En meteen het leukste dat je kunt doen op de zondag in Groningen. Soms kun jeThais eten, soms is er een kofferbakverkoop en soms zijn er Italiaanse ijsjes. Maar altijd zit De Wolkenfabriek in het oude zeefgebouw op het voormalige suikerunieterrein. Op de eerste verdieping van dit enorme pand is een grote keuken enm aansluitende zaal gebouwd. De gigantische industriële elementen zijn nog zichtbaar, wat de sfeer ten goede komt. Groot en ruig en de perfecte plek voor een event (of een bruiloft!). Kijk bij de agenda voor het programma van de komende Wolk-in.

foto via @myrthehoekstra

Rebel Rebel Hostel Groningen

Rebel Rebel Hostel Groningen

Liever niet je eigen Tiny House per fiets verplaatsen? Dan is het Rebel Rebel Hostel op hetzelfde terrein wellicht meer wat voor je: het Rebel Rebel Hostel is het eerste containerhostel van Groningen. Een uniek, duurzaam en in het algemeen gewoon geweldig hostel op wederom die waanzinnige locatie waar vroeger een suikerfabriek was gevestigd. Er wordt, zoals het een hostel betaamd, van alles georganiseerd: yoga, fietsen, wandelen, boottochten, BBQ-avonden, bierproeverijen, spelletjesavonden en kampvuren bijvoorbeeld. De gemeenschappelijke woonkamer met bar is een gezellige. Je mag je eigen maal bereiden in de keuken, en opleuken met kruiden uit de eigen moestuin. De slaapzalen zijn vrijstaande containers. Hetzelfde geldt voor de Waterloo Sunset, de container waarin de sanitaire voorzieningen zijn ondergebracht. De Waterloo Sunset is duurzaam wat betekent dat de toiletten doorgespoeld worden met het water dat is verzameld uit de douches. Met andere woorden: niet plassen onder de douche.

Laat naar bed? Dan mag je je opmaken voor Paradigm of EM2.

Stadslab Groningen

Stadslab Groningen

Op zondag is er de Wolkenfabriek, ja, maar op vrijdag mag je aansluiten bij het te leuke Stadslab Groningen! Van 1 april t/m 30 september is het knalgele stadslab (5 minuten fietsen vanaf de Groninger binnenstad) iedere vrijdag geopend tot de zon ondergaat. Nou en of dat gezellig is. Heus niet dat je iedere vrijdag hetzelfde eet hoor: zowel de lunch als het diner wisselt regelmatig.

En als het geen vrijdag is? Dan is Stadslab Groningen er voor evenementen, feesten en activiteiten van elk formaat. Halllo perfecte trouwlocatie! Of: hallo nieuw (mini) festival? Of bedrijfsfuif natuurlijk, ook leuk. Stadslab is er ook voor ondernemers: je huurt er vergaderruimtes en inspirerende flexplekken.

Ook leuk, nu we het toch over Groningen hebben: B&B De Onlanden en zeker ook deze nieuwe cocktailbar: The Stockroom

Verliefd & Verloofd beurs, 9 en 10 november 2019

Verliefd & Verloofd beurs, 9 en 10 november 2019

O, en mocht je verliefd en verloofd zijn, zet dan meteen 9 & 10 november 2019 in je agenda want dan wordt hier, in De Oude Suikerfabriek in Groningen, de alternatieve trouwbeurs Verliefd & Verloofd gehost. Meer lees je hier