Nederland, Bloemendaal22 juni 2017, door Maartje

Surfana Festival, Bloemendaal aan Zee

Nederland, Bloemendaal, 22 juni 2017, door Maartje

Surfana Festival, Bloemendaal aan Zee

Surfers en al wie houdt van voeten in het zand en een uniek weekendje vol uitzonderlijke activiteiten opgelet! Dit weekend vindt in samenwerking met Camping de Lakens in Bloemendaal het Surfana Festival plaats in de Kennemerduinen. Good vibes all over: hier is hét te doen dit weekend. Het festival staat vol goede bands en artiesten zoals de funky Mauskovic Dance Band voor een mix van 70’s afro beat en ‘80s no wave muziek. Like. Voor de niet zo scherpe muziekkenner: dat betekent gespecialiseerd in voetjes van de vloer. En on that note: ook een van onze favorieten Altin Gün is van de partij met hun Turkse psychedelische funky seventies folk. Handjes in de lucht en buikdansen maar! Houd ook de strakke band Sinkane uit New York in de gaten met hun combinatie van funk, soul, electro en rock, en de psychedelische surf rock en soul nummers van Komodo (mannen die je kunt kennen van de band Skip & Die). Ook de knappe kop van DJ Mowgli is van de partij met zijn vrolijke disco groove, en niet te vergeten de Hollandse woordkunstenaars van Spinvis betreden het Surfana podium. Haal heerlijk een speciaal surfeza biertje (met een vleugje mango) aan de bar en all is good. Super good! ’s Ochtends een tikkeltje brak van de vorige dag? Begin dan lekker met wat slow coffee op een zitzak in de zon.

Ook leuk: op Surfana zullen behoorlijk wat indrukwekkende (surf) films vertoond worden. Check de planning of daar wat voor je bij zit.

Maar. There’s more. Want naast de muziek, staan er ontzettend veel originele clinics op het programma waar je je voor kunt inschrijven (wel tegen vergoeding). Begin je ochtend bijvoorbeeld met een uurtje pilates, pak vervolgens een lesje hoepelen voor beginners, leer hoe je de echte surfers lifestyle te pakken kunt krijgen of hoe je het beste een handstand maakt tijdens een daarop gebaseerde yogales. Ga op een wildlife safari, mediteer, of test of jij eigenlijk wel fit genoeg bent om te leren surfen ;) Ook kun je leren om goede golven te voorspellen, of hoe je zou kunnen overleven in de duinen. Maar er zijn ook sup workouts (ja, op een plank dus), massages te boeken en je kunt leren kaarsen maken. En zo kunnen we nog wel even doorgaan: salsa dansen? Geblinddoekte wijnproeverij? Je eigen longboard maken? Leren je dromen te begrijpen? Je kunt het zo gek niet bedenken, maar natuurlijk leer je er ook “gewoon” surfen, kitesurfen of windsurfen.

Surfana Festival 2

Ook aan de kids is gedacht, zij kunnen bijvoorbeeld kennis maken met het leven van een lifeguard, zich net als papa en mama opgeven voor een yoga les, of zelf een superhero pak ontwerpen.

En alsof Surfana nog niet origineel genoeg is, biedt het festival ook super leuke verschillende accommodaties om je ’s avonds in terug te trekken na een topdag in de duinen. Wat dacht je van het honeycomb hotel waar ieder zijn eigen honingraat heeft om in te slapen of een toffe zilveren retro trailer? Surfana Festival.

22-25 juni 2017

Tickets:

€110,- Alle dagen en toegang tot camping terrein, wel nog excl. tentplek (kids krijgen zo’n ticket voor €30,-)

€85,- Passe partout, toegang tot alle dagen maar zonder toegang tot camping terrein.

€35,- Dagkaart vrijdag

€40,- Dagkaart zaterdag

€35,- Dagkaart zondag

Alleen overdag een dagje kijken op het festival met je kids? Tot 13 jaar mogen ze gratis naar binnen (max. 2 kids per volwassene).