Nederland, Zandvoort25 februari 2016, door Maartje

Tent 6, Zandvoort

Nederland, Zandvoort, 25 februari 2016, door Maartje

Tent 6, Zandvoort

De één noemt het wellicht het meest 'ordinaire strand' van het land (echt waar, gehoord) maar voor de ander (lees: wij van Barts Boekje) is het perfect want op treinafstand van Amsterdam en want zonder mensen die het een ordinair strand noemen (lees: Amsterdammers die het 'hipper' zoeken). Eén van de leukste strandtenten van Zandvoort is Tent 6, onder andere van de man die Haarlem Colette bezorgde en Amsterdam LAB111 (lees: goed nieuws), en de vrouw die TrouwAmsterdam mede-bestierde. En eind februari 2016 gaat-ie weer open!

Groot is het er en verder gewoon zoals een strandtent hoort te zijn, met hangbanken, schommelstoelen, hangplantjes en houten niksaandehand stoelen. Iedere dag al vanaf 9 uur in de ochtend open, voor wie al vroeg zijn plekkie veilig wil stellen (lees: doen!). Net als vorige zomer goed voor ontbijt, lunch en diner vanaf een Mediterraans georiënteerde kaart met veelal lokale, gezonde en dagverse producten. Nieuw voor het nieuwe strandseizoen is het menu van de plank om te delen. Om de week stelt de chef een menu samen bestaande uit 3 voor-, hoofd- en nagerechten die op grote houten planken en emaille schalen geserveerd worden. Om te delen dus. Iedere zondag tussen 15-18u is er een DJ en zijn de oesters € 1 per stuk. Tent 6

En: Tent 6 is een officiële trouwlocatie. De zaak is gedeeltelijk af te huren en het vierkante paviljoen leent zich perfect voor groepen.

Maar vlak ook Ubuntu niet uit: Ubuntu