19 april 2019, door Nina van Hilst

The Anti Fast Fashion Show – kick off van Fashion Revolution Week in Amsterdam

19 april 2019, door Nina van Hilst

The Anti Fast Fashion Show – kick off van Fashion Revolution Week in Amsterdam

The Anti Fast Fashion Show op 20 april gaat vooraf aan de Fashion Revolution Week van 22 tot 28 april. Dat we er leuk uit willen zien is ok. Dat dit ten koste van mensen en de planeet gaat is niet ok. Punt uit. The Anti Fast Fashion Show laat zien dat je er met duurzame, tweedehandse, geupcyclede en geruilde kleding net zo pretty uit kunt zien.

The Anti Fast Fashion Show

The Anti Fast Fashion Show

Iedereen die een beetje bewust met mode bezig is, kent Fashion Revolution wel. Deze movement zet zich in voor het verbeteren van de mode industrie. Meer transparantie, veilige arbeidsomstandigheden, eerlijke vergoeding en zorg voor de planeet. We zien Fashion Revolution vooral voorbij komen met #whomademyclothes. Jaarlijks is op 24 april – de dag dat Rana Plaza instortte en 1133 grotendeels mode arbeiders stierven – Fashion Revolution Day. De mode industrie moet anders en gelukkig zijn er veel grote en kleine merken die hun producten beter, schoner en beter recyclebaar maken. Die trend mogen de producenten verder zetten. En wij als consument mogen ook beter met kleding kopen omgaan. Met Fashion Revolution Week – dit jaar in Nederland van 22 tot 28 april – worden nog meer mensen en merken wakker geschud.

Nog steeds beland 60% van de kleding die we kopen binnen een jaar op de vuilnisbelt. En wereldwijd kopen we gemiddeld 60% meer kleding dan 16 jaar geleden. Jikes! Dit zijn enkele van de niet zulke vriendelijke feiten die The Anti Fast Fashion Show aan ons vertelt. Feiten die iedereen moet weten toch? Hoe meer reuring, hoe meer mensen zich bewust worden van de vuile feiten van de mode industrie. Kom daarom op zaterdag 20 april tussen 14.00 en 16.00 uur naar De Dam. Kom in je mooiste duurzame outfit en loop mee op de catwalk. Of kom applaus geven en raak geïnspireerd tot het nóg bewuster met je koopgedrag omgaan.

The Anti Fast Fashion Show – zaterdag 20 april 14.00-16.00 uur – De Dam, Amsterdam