Nederland, Den Haag22 februari 2019, door Maartje

Slapen tussen paleizen en bankkluizen doe je bij Hotel Indigo Den Haag

Nederland, Den Haag, 22 februari 2019, door Maartje

Slapen tussen paleizen en bankkluizen doe je bij Hotel Indigo Den Haag

Want waar Hotel Des Indes ligt aan die brede, koninklijke avenue, – beter bekend als het Lange Voorhout – en uitkijkt op Escher in Het Paleis, kan Hotel Indigo er ook wat van. Dit hotel ligt pal tegenover Paleis Noordeinde. Dat betekent dat je vanuit de bistro en een groot aantal kamers een fantastisch uitzicht hebt over het majestueuze Noordeinde en het Paleis Noordeinde.

 

 

Hotel Indigo Den Haag

Hotel Indigo Den Haag

En dat is nog niet alles. Want naast die koninklijke allure waar je op een steenworp afstand over struikelt, is Hotel Indigo ook binnenshuis genieten. Het statige pand was vroeger namelijk een bank. Het oude bankgebouw werd in 1883 gebouwd in opdracht van de Nederlandsche bank. Het geld ligt er nu niet meer – we hebben overal gezocht –, maar andere kenmerken van een vroegere bank heeft het gelukkig wel nog.

Zo is er een grande entree met muren van groen marmer, een vloer van oud mozaïek en ramen van glas in lood met tralies. Echte tralies! En nu klinken tralies al snel een beetje grimmig en ongezellig, maar in dit statige pand voegt het juist iets sjieks, bijna exclusiefs, toe.

Dat geldt sowieso een beetje voor de algemene beleving bij Hotel Indigo. Dwaal je door de gangen, op zoek naar je kamer, de cocktailbar of de bistro, dan voelt het alsof je ergens komt waar de rest niet mag komen. Want naast de tralies zijn er ook oude bankkluizen aanwezig. Met van die zware, metalen draaiknoppen. Die kluizen vind je op de kamer, maar ook – en hier komt het leukste van alles – in het souterrain.

Wat vroeger diende als de grootste kluis van het pand, doet nu dienst als vergaderzaal met aangrenzende cocktailbar. Hier geen eclectisch gebeuren met hippe lampjes, maar juist een cocktailbar ‘old fashioned’ stijl. Een beetje duister, een beetje chique en vooral heel authentiek. Alsof de baas van de bank ieder moment kan binnenlopen voor zijn dagelijkse glaasje cognac en bijbehorend sigaartje.

Afijn. Cocktails drinken is niet het enige wat je bij Hotel Indigo kunt doen. Ga je van de verstopte cocktailbar in het souterrain weer naar boven, dan kom je bij de bistro Socks & Bonds. Op het menu staan internationale klassiekers en ook hier hangt dat fijne sjieke sfeertje. Of je hier nu ’s ochtends koffie of ’s avonds een wijntje drinkt, het voelt hier besloten en select. In a good way. Niet kil of koeltjes, dat zeker niet. Er staan immers overal zithoekjes – in verschillende kleuren, zetels en maten – die zachtjes je naam roepen.

Die gezellige hoekjes in combinatie met de verstopte kluizen en de statige muren maken van Hotel Indigo een heel fijne plek om een beetje te dwalen en in alle rust van je Haagse avontuur.

Lise