11 mei 2019, door Lise Steegmans

Cocktails nippen doe je vanaf nu bij The Court in Den Haag

11 mei 2019, door Lise Steegmans

Cocktails nippen doe je vanaf nu bij The Court in Den Haag

Wat wij leuk vinden aan een goede hotelbar? De gedimde, intieme ietwat mysterieuze sfeer die er hangt. Want zeg nou zelf, wat is er leuker dan nippend aan een cocktail speculeren over de verstandhoudingen van de gasten om je heen? Zie je nou wel, er is niet veel leukers dan dat. Punt is wel dat je in steden als Amsterdam die goede hotelbars inmiddels in verschillende gradaties hebt. Maar in onze hofstad valt dat (vies) tegen. Toch waagt The Court een goede poging. Grappig feitje: The Court is alleen een bar, en geen hotel. Alleen dan dus wel met die intieme hotelsfeer, snapt u?

The Court Den Haag

The Court Den Haag

Wat we eigenlijk bedoelen te zeggen is dat The Court dankzij haar luxe, donkerblauwe interieur, haar erg verfijnde cocktailkaart en haar Italiaanse menu een piekfijne sfeer weet neer te zetten. The Court vinden we in een hoekpand aan het Haagse Groenewegje, met uitzicht op de gezellige Bierkade – daar waar de Haagse terrasboten vredig dobberen.
En zoals de naam al doet vermoeden is het concept een ode aan de internationale stad van gerechtigheid: Den Haag. Daarom veel verwijzingen naar de wet: niet alleen wat betreft het interieur (chique blauw met luxe hout), ook de cocktails zijn vernoemd naar wetsartikelen. Hier geen ordinaire Margarita’s of Cosmopolitan’s, maar de Art. 6 Film rights (doordrenkt met popcorn) of Art.12-Jury Tampering (bloody mary met een twist).
Maar wie gaat er drinken op een lege maag? Wij van Bart, maar dat raden we niemand aan. En aangezien het oordeel van een rechter door de maag gaat, is ook hier gedacht aan een goede bodem. Op z’n Italiaans, want op het menu antipasti, primi, secondi, dolci. Dus inderdaad, er is ook voldoende fingerfood voor bij de borrel te bestellen.
Afijn, wat missen we dan nog? Oh ja, The Court hanteert wat betreft haar terras de Parijse normen en waarden (maar dan andersom, dus net als in de rechtbank maken ze ook hier handig gebruik van twisted psychology). Er is namelijk een (prijs-) verschil tussen binnen en buiten drinken. Buiten ligt namelijk die gezellige Bierkade, waar ook The Court een terrasboot dient. Hier krijg je eenvoudigere cocktails á €11. Verhuis je echter naar binnen, dan wordt het drankje sjieker en de prijs hoger: €13,50.
Wij zeggen proost, op vrouwe Justitia!
Oh en over cocktails in Den Haag gesproken, wist je al dat de eerste The Hague Cocktail Week eraan komt? Lezen maar.