Nederland3 juli 2023, door Maartje

after school fun: bij The Forest School moet je zijn!

Nederland, 3 juli 2023, door Maartje

after school fun: bij The Forest School moet je zijn!

Ja maar natúúrlijk hebben we hier op de site ontzettend veel leuke dingen om te doen voor met de kids. Heus. Eerlijk? We zijn een tikkie kritisch als het hierop aankomt. Want als het even kan, zien we onze kiddos liever niet in een donker lokaal het zoveelste filmpje kijken. Nee, als we mogen kiezen, gaan ze de hort op. Het bos in. Klimmen, klauteren, spelen, en komen ze uitgeput en met af en toe een kapotte knie weer thuis. Goed nieuws: zo'n naschools programma bestaat! En de naam is The Forest School (what's in a name...).

The Forest School

The Forest School

The Forest School is het eerste naschoolse programma volledig in de natuur van Nederland en je vindt de eerste locatie aan het Jollenpad 14 in Amsterdam, in het Amsterdamse Bos. De eerste locatie ja, want The Forest School breidt rap uit, en dat is goed nieuws! De kids die een plekje op The Forest School hebben, mogen na school komen verkennen, bouwen, klimmen en groeien. Samen met de bosgidsen en natuurexperts gaan ze de grootste kleine avonturen beleven en het buitenleven ontdekken. En ja, dat doe je natuurlijk buiten. Altijd. Weer of geen weer. Hulde! De begeleiders, noem ze bosgidsen, maar nog beter: gewoon bij hun voornaam, zijn ongelooflijk lieve, leuke, hartelijke mensen – geen kind dat zich er niet thuis voelt. Sterker nog: voor de kids die wij kennen op The Forest School is het steevast het hoogtepunt van de week.

Er zijn verschillende programma’s om te volgen: van maandag t/m donderdag het ‘normale’ programma, en in de zomervakantie is er zelfs een zomerkamp. Kids worden in principe bij de basisschool opgehaald, maar woon je te ver weg, dan kun je ze ook zelf brengen naar de dichtsbijzijnde school.

The Forest School organiseert regelmatig open dagen zodat je zelf kunt gaan kijken hoe leuk het wel niet is, en een dagje proefdraaien mag ook. Zie The Forest School voor meer informatie.