26 juni 2020, door Maartje

Kids To Go: Poedelbadjes, pierenbadjes, waterpartijen… Hier mogen de koters los als het warm is in de stad. Waterpret in Amsterdam!

26 juni 2020, door Maartje

Kids To Go: Poedelbadjes, pierenbadjes, waterpartijen… Hier mogen de koters los als het warm is in de stad. Waterpret in Amsterdam!

Heb je ons Amsterdamse Hitteplan er al bij gepakt? Zou je vooral moeten doen wanneer summer in the city los is. Hier lees je waar en hoe je je zwempak en -broek het best gebruikt midden in, en aan de rand van Amsterdam.

Bij de meeste adressen kun je prima terecht met de kleintjes, maar nog leuker is het wanneer die adressen ingericht zijn op het kleine spul. U roept, wij draaien: poedelbadjes, pierenbadjes, waterpartijen... Hier mogen de koters los als het warm is in de stad. Kortom: waterpret in Amsterdam!

‘Ons’ eigen Westerpark is favoriet en we zijn er never nooit niet te vinden (altijd wel dus) als het warm is. Het eerste stuk van de betonnen bak wordt in de zomermaanden gevuld met schoon water zodat het kleine spul er kan spelen. Papa’s en mama’s aan de kant, de rest van Amsterdam aan de BBQ op de achtergrond. Bonuspunten voor de begroeiing: een groot deel van het pierenbadjes water valt in de schaduw van de bomen.

En als je toch in de buurt bent: de fontein waarvan de stralen verspreid over het Haarlemmerplein uit de grond spuiten, lekker ‘onverwacht’, is ook steevast een hit.

Mooi is de tuin van het Rijksmuseum. Hartje stad en toch vergeet je hem maar al te vaak. Wist je dat er een cirkelvormige fontein is? Daar spuit om de zoveel tijd een fikse straal water uit en ja, dat is zowel verkoelend als mega spannend (en dus leuk).

Beeld via Kalina M.

Stiekem is het Gaasperpark ook echt een van de leukste plekjes van Amsterdam. Hier kan en mag het kleine spul onbekommerd los in de waterspeelplaats: geen echt bad dus kopje onder kan niet, wel zo veilig. Voor de kleinste maar zeker ook voor de iets grotere kids is er een echt leuk ministrandje: er is zelfs een ­kabelbaan over het water.

Over kabelbanen gesproken: die van het Woeste Westen achterin het Westerpark blijft een van de leukste van de stad. En hoewel het zeker geen zwemplek is, kun je er wel vlotten bouwen, andere waterspellen doen en, gewoon, een nat pak halen.

Als je daar dan toch bent, ga dan even een drankje scoren bij Westervilla. Lees meer

Geen lijstje op Barts Boekje zonder dat we het Noorderpark vermelden. Het is er rustig, mooi, het is de plek waar je Pompet vind (met grote gezellige zandbak) en ook het Noorderbad is een favoriet. Laat zich daarin nu óók een pierenbadje bevinden. Win-win. Lees meer

De bekendste van allemaal, maar je zou m maar vergeten: het pierenbad in het Vondelpark. De zandbak is de buurman en ja, dat geeft een bende. Hoe viezer hoe leuker ze het gehad hebben moet je maar denken.

In Amsterdam West, vlakbij de Foodhallen (handig voor de stevige trek na het spartelen en spetteren) kreeg het Bellamyplein een flinke upgrade. Mét waterpartij waar de koters in los mogen. Win-win voor de hele stad als je het ons vraagt.

Het Amsterdamse Bos is een stukje trappen voor de meeste mensen, maar dan heb je dus wel niet één maar maar liefst twee pieren- en poedelbadjes. En dan is er ook nog de kanovijver. 30 graden? Geen probleem.

Soit, het pierenbadje in het Oosterpark is een goede tweede. Eerlijk is eerlijk: het is een nek aan nek race. Midden in het badje staat een wit, bolvormig ding waar kinderen vanaf kunnen glijden – dikke pret natuurlijk!