Nederland15 februari 2021, door Imara Milatz

In bed met Bart: do the talk (en play the talk)

Nederland, 15 februari 2021, door Imara Milatz

In bed met Bart: do the talk (en play the talk)

Klinkt makkelijk maar we weten allemaal (echt iedereen, je bent heus de enige niet) dat communicatie key is, maar we het toch een soort van ‘weigeren’. Zonde: niets is belangrijker. Zie het als de lucifer om uiteindelijk het vonkje te doen sparken – how to keep the fire burning, indeed. Ga het gesprek over jullie seksleven eens aan, met je partner. Waar je het dan over hebben gaat? Nou gewoon: wat hebben jullie vroeger over seks geleerd, hoe was je eerste keer en heb je dingen geleerd uit vorige ervaringen die je nu mee hebt genomen in je huidige relatie? (Her)ontdek wat seks voor jou en je partner betekent. Geef ook aan welke dingen je in bed als heel prettig ervaart of welke dingen misschien anders kunnen? Praat.

Toch moeilijk, the talk? Is oké, ook daar zijn ‘foefjes’ voor. Erotische kaartspellen: zo kan je op een minder serieuze manier (inclusief opdrachten voor hem en haar, variërend van teder tot vurig) herontdekken wat seks voor jou en je partner betekent. Doe je/jullie mee? Let's go.

First things first

First things first

Niemand die betere tips kan geven over The Talk dan seksuologe Eveline Stallaart. Eveline deelt regelmatig hier op In bed met Bart tips to spice it up a little. En ditmaal is haar zeer welkome advies bovenalles nuttig in het kader van how to start de fire. Dat begint bij het begin, het is immers al super belangrijk om af en toe even bij elkaar ‘in  te checken’ of het seksleven naar tevredenheid verloopt. Sleur-gevaar op de loer? Geef daarbij vooral aan wat je graag wel zou zien gebeuren, in plaats van wat je niet meer wil. Positief benaderen, anders voelt je partner zich misschien aangevallen of juist extra onzeker en dat komt niet ten goede aan de sfeer tussen de lakens. Is de balans er niet, kijk dan of je naar elkaar toe kan bewegen door open te staan voor de wensen van de ander. En geef daar dan ook vooral je eigen grenzen aan.

Kom je er samen niet uit? Schakel een seksuoloog in, want ontevredenheid in bed kan verstrekkende gevolgen krijgen. Bespreek eens samen wat je hebt geleerd uit de seks tijdens vorige relaties. Voor sommigen zijn dit pijnlijke gesprekken, maar stiekem kan het heel nuttig zijn en verklaren waarom we misschien vast zitten in bepaalde patronen.
Praat niet teveel ín bed. Analyseren is niet goed voor je opwinding, die blokkeer je daarmee. Dus heb echte gesprekken hierover aan tafel.

Er zijn ook spellen en vragenlijsten die je hierbij kunnen helpen en bewezen heel nuttig zijn. Waaronder deze favoriet via Willie. Tijd voor een voorproefje.

Erotische kaartspellen

Erotische kaartspellen

Oké. Sekspraat. Soms is het iets te persoonlijk en iets te intiem, maar is dat niet juíst te bedoeling? Hoe pak je dat aan? Dit bordspel is een absolute aanrader. Speels, intiem en uitdagend. Het belangrijkste doel van dit spel is het activeren en prikkelen van je seksuele energie en aandacht voor elkaar.

Ultiem verlangen is de naam van het spel en boy oh boy wat een stapel kaarten ontwakenen kan… Genieten staat -uiteraard- centraal. Ultiem verlangen is ontwapenend, opwindend, direct en gedurfd, soms randje grappig maar nooit zonder respect. Door het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van opdrachten, proberen jullie zo snel mogelijk de ‘finish’ te bereiken, waarna het ultiem verlangen (vandaar die naam) van de winnaar in vervulling gaat. De opdrachten bieden een speelse opbouw door de drie spelniveaus. Het spel is dus geheel naar eigen smaak in te richten.

Op zoek naar ultiem verlangen (want wie niet)? Via onze grote vrienden van Willie maar natuurlijk!

Zullen we meteen een (test)rondje doen?

Let's play: do

Let's play: do

Altijd beginnen met een makkelijke? Welnee, beginnen met een ijsbreker in dit geval. Ultiem verlangen heeft geen opties voor a easy way out. Leg je kaarten bloot (pun inteded) en beantwoord eerlijk.

Kies één van de volgende woorden/zinsneden uit en vertel daar een voor jou erotisch verhaal omheen:

  • In de badkamer
  • Spannend, in de vrije natuur
  • Aan het naaktstrand
  • Privé skiles van een skilerares

Let's play: ask

Let's play: ask

Geen zin om in actie te komen? Begin dan eerst met een vlammend vragenvuur en stel elkaar de volgende vragen:

  • Denk je dat ik het leuk zou vinden als je mij een keer voorzichtig zou vastbinden?
  • Wanneer doe ik het liefst aan seks?
  • Zijn er bepaalde woorden die mij enorm opwinden?
  • Waar bedrijf ik, diep in mijn hart, het liefst de liefde?

 

Let's play: do (again)

Let's play: do (again)

Ben je weleens gefouilleerd en sloeg je fantasie daarbij op hol? Nu mag je jouw partner gaan fouilleren nadat hij/zij iets kleins heeft verborgen. Hij/zij moet je wel van te voren vertellen wat hij heeft verborgen.

Als je het binnen de tijd vindt, is jouw opdracht geslaagd.

Uitkleden is niet toegestaan, maar je mag uiteraard wel onder kleding voelen. Als je daarvoor een knoop of een rits moet openen is dat toegestaan.

De smaak te pakken? Klik dan snel hier en bestel Ultiem Verlangen