Engeland, Cotswolds27 februari 2022, door Maartje

The Wild Rabbit Inn, Kingham (Cotswold, Engeland)

Engeland, Cotswolds, 27 februari 2022, door Maartje

The Wild Rabbit Inn, Kingham (Cotswold, Engeland)

Dit was denk ik - denk ik - naast het Soho Farm House één van mijn favoriete adressen van de Engelse Cotswolds. Denk ik. Niks is zeker. De toch al beeldige 18e eeuwse inn - The Wild Rabbit Inn - heeft een net zo beeldig eigentijdse binnenkant met zeer veel lichte kleuren. In de kamers én cottages vind je houten balken, stenen muren, open haarden, lichte meubels en stoffen met eveneens prachtige linnen lakens op de bedden waar je zo comfortabel ligt dat je er eigenlijk niet uit wilt. Maar ja, hoe fijn het ook ligt, je bent in de Cotswolds, in bed liggen mag zeker, maar niet te lang hoor.

Fine dining en aan de borrel

Fine dining en aan de borrel

De keuken wordt gerund door Nathan Eades die er sinds eind 2017 chef is. Hij was direct verknocht aan de The Wild Rabbit en niet alleen vanwege dat prachtige uiterlijk. In de keuken koken ze seizoensgebonden met lokale producten, ja dat doen ze tegenwoordig op erg veel plekken, maar net als bij een aantal Nederlandse restaurants, hebben ze hier een eigen tuin waar ze een deel van hun producten groeien. Deze is in het naastgelegen dorp Daylesford waar The Rabbit Inn ook een aantal cottages heeft om in te verblijven. Het eten is er echt topnotch, maar een drankje aan de bar is evengoed aan te raden. Kun je zomaar aan de praat raken met één van de locals die niet uit de zaak weg te meppen zijn, fine dining of niet. Locals die evengoed zo uit en prentenboek gestapt zijn: wij kwamen niet meer af (wilden we ook niet) van een lange gepensioneerde Brit geheel in Schotse ruit gekleed, inclusief pet en een luie jachthond aan zijn voeten. Afijn. The Wild Rabbit en alles binnen de stenen muren van de zaak is de essentie van de Cotswolds: rijk, welgemanierd, knus en ongekend lekker. Bier en haardvuur inclusief.

Het is een Inn!

Het is een Inn!

Mocht het Inn in de titel van The Wild Rabbit Inn je nog niet opgevallen zijn: slapen kan er ook! Net als de rest van de zaak zijn de slaapkamers gehuld in een honingkleurige waas, de kleur van de stenen muren die onlosmakelijk verboden zijn met de streek. De kamers zijn rustig en prachtig, het ontbijt de volgende ochtend, eveneens als het diner, magnifiek. The Wild Rabbit zelf telt dertien kamers allen vernoemd naar dieren uit de omgeving. Naast een heerlijk bed, beschikken alle kamers ook over een volwaardig bad en een aantal perfect in stijl passende lino prints van Hugo Guinness. En dat is niet de minste, met enige regelmaat worden zijn werken afgedrukt in de New York Times of vormen zij het decor in films.

Meer om te slapen...

Meer om te slapen...

Naast de kamers in de Inn is er ook de mogelijkheid om in een cottage te slapen. Sinds kort zelfs op twee plekken, want naast de eigen moestuin in Daylesford waar de cottages een winkelnaam hebben gekregen, kun je nu ook op slechts vijf minuten lopen terecht in Kingham zelf. De cottages zijn een uitstekend idee als je de kids meeneemt op een trip of wanneer je wat minder afhankelijk wilt zijn van de lokale horeca. In Daylesford krijg je zelfs een welkomstpakket van de biologische winkel en kun je in de Bamford Wellness Spa een les volgen om extra tot rust te komen. Wel zit je daar iets verder weg van The Wild Rabbit Inn zelf, maar met de auto is het nog steeds slechts vijf minuten en lopend door de geweldige omgeving ben je ook binnen een half uur bij je cottage.

Best friends welcome!

Best friends welcome!

Dat de kinderen in de Cotswolds lekker uit kunnen razen en hun energie kwijt kunnen, geldt natuurlijk ook voor onze trouwe viervoeters. Hoewel niet alle kamers/cottages geschikt zijn om je hond mee naartoe te nemen, hebben ze al voor je gefilterd bij welke het wel kan. En daar zijn de lieverds ook echt welkom. Met fijne wandelingen vanaf de voordeur, worden ze binnen de vier muren van The Wild Rabbit ook flink verwend. Een waterbak is natuurlijk zo neergezet, maar ook aan een comfortabel hondenbed is gedacht en de snoepjes liggen ook al voor ze klaar. Echt met het hele gezin naar de Cotswolds dus.

The Wild Rabbit Inn