31 januari 2020, door Daimy

15 x waar moeten we eten met Valentijnsdag (door heel Nederland)

31 januari 2020, door Daimy

15 x waar moeten we eten met Valentijnsdag (door heel Nederland)

Daar is die dan al weer, Valentijnsdag… The day you either hate or love. Nu zijn wij geen groots fan van deze dag (zacht uitgedrukt: elke dag samen zou een feestje moeten zijn, non?) maar zijn we er des te meer voor in om weer een nieuwe gelegenheid (lees: smoes) aan te grijpen om uitgebreid ergens te dineren. En tsja, nu Valentijnsdag in 2020 ook nog eens op vrijdag valt, toch een rijtje met de leukste opties. Oh! Hou dit lijstje in de gaten, want we blijven 'm aanvullen. Tot aan 2021 aan toe. 

THE DUCHESS

THE DUCHESS

THE DUCHESS in Amsterdam is altijd een goed idee. En dan pleiten wij voornamelijk voor de heerlijke high tea. Herstel: the Valentine Afternoon Tea en je kunt hier gebruik van maken vanaf maandag 10 februari tot en met zondag 16 februari. Al eerder gezegd maar hier nog een keertje: naar THE DUCHESS wil je bovenal voor de fántástische setting – maar echt. En voor het spectaculaire dessert, dat ook. In zoet zijn ze goed, daar bij THE DUCHESS vandaar: high tea. Want Valentijn. En macarons, scones en taart, en champagne.

THE DUCHESS 

Samabe

Samabe

In het Haarlemse zit Samabe: een Bali meets Haarlem café waar je Indonesisch kunt eten. En eerlijk is eerlijk, er gaat niks bovenop een nassi rendang en een biertje. En dit allemaal met je lover. Doen!

Samabe 

 

 

Zalmhuis

Zalmhuis

Surprise surprise, het spiksplinternieuwe Zalmhuis in Rotterdam opent de deuren met Valentijnsdag, leuk! Eéntje waarbij je kunt dineren met uitzicht over de IJssel en Maas, het begint met de r en eindigt op omantisch.

Brasserie Zalmhuis

Bepita Love

Bepita Love

Anders dan anders je avond met je lover doorbrengen? De Midden-Oosterse stand Bepita in Amsterdam, gelegen in The Food Department, wordt omgetoverd tot een lovebird stand om zo de week van de liefde te vieren. Wat staat er op het menu? Een opperbest dealtje waarbij je met de code Beptiva Love de derde pitta gratis en voor niets krijgt wanneer je twee pitta’s besteld. Das toch prachtig! En meer reden om alle smaakjes uit te proberen.

Bepita

Sjansz

Sjansz

Ik hoor u denken: restaurant Sjansz, he? Dat is eigenlijk restaurant Jansz in het Pulitzer Hotel. Hartje Amsterdam (hartje hartje, see what we did there?) en het restaurant is hé-le-maal geschikt voor Valentijn: meisje-meisjes (want roze gordijnen), mannen-mannen (want groot en licht en hufterproof), foodies (want lek-ker), wat-de-boer-niet-kent-dat-eet-ie-niet-ers (want volop Hollandse kost op het menu), homo’s (want roze gordijnen – oke oke, dat mogen we niet zeggen natuurlijk), onzekere koppels (het personeel kletst, als je wil, voor drie) en ga-wég-koppels. Allerleukst: tijdens het diner loopt De Man met de Pen rond om voor iedereen een persoonlijk gedichtje te schrijven en kun je de avond afsluiten met een romantisch dessert die jij en je oogappeltje delen.

Jansz

Felix

Felix

Oe la la, het nieuwe Felix opent eindelijk de deuren in 020. Een restaurant die zijn naam te danken heeft aan de locatie: het prachtig gerenoveerde cultuurcentrum Felix Meritis op de Keizersgracht. Bij Felix doen ze niet aan een menukaart, het is juist een verassing wat je voorgeschoteld krijgt. Dit maakt het voor jou en je date meteen reuze spannend. Het is, feitelijk, entertainment on its own. Elk gerecht heeft zo z’n gebbetje. Dus mocht je date nou helemaal ruk zijn (lees: jullie hebben 0.0 gespreksstof) dan kunnen wij je alvast beloven dat verveling niet aan de orde komt.

Felix 

Auberge Jean & Marie

Auberge Jean & Marie

Auberge Jean & Marie in De Pijp is de perfecte plek om een romantisch avondje te hebben samen met je Valentijn (of moeder, vader, vriend, vriendin, kan jou het schelen). Het niveau van het Franse menu is immer hoog en de vriendelijke service steevast top.

Auberge Jean & Marie 

De Luwte

De Luwte

Ten eerste: o het knappe Leliegrachtje. Ten tweede: o de relaxte sfeer. Ten derde: o het lekkere maal. Ten vierde: o o o perfect stekkie voor een romantisch avondje en er staat een ‘Flexible chocolate’ dessert op de kaart. Jam! Restaurant de Luwte doet het gewoon, heel gewoon, alsof het niks is, en is daardoor heel gewoon precies zo’n favoriet restaurant. En pluspunt: er werkt lief personeel dat er zin in heeft je een leuke avond te bezorgen.

De Luwte 

Win: Valentijnsdiner at home met Deliveroo

Win: Valentijnsdiner at home met Deliveroo

* Moeders en vaders opgelet *
Hadden we al gezegd dat we niet veel hebben met Valentijnsdag. Ha! Lekker samen thuis eten en daarna op de bank Netflixen is net zo’n geslaagde avond. Deliveroo heeft iets briljants bedacht voor juist die luitjes (hands up) die liever thuis Valentijn vieren. Zo komt Deliveroo met een winactie waarbij ze een romantisch diner (of uitgebreide borrelmiddag) naar keuze bij jou thuis aanbieden. En dan zonder de ‘mam, maaaaam, mama, wat-gaan-we-eten’ vragen. Zo fixt Deliveroo ook een oppas angel van Charly Cares die op kroos let. Hallo ontspannen avondje.

Wat moet je doen? Inschrijven op de nieuwsbrief and that’s it. Easy toch. De winnaar maken we bekend op 11 februari. 

Café Caron

Café Caron

Zit je hier goed hoor voor Valentijnsdag. Echt, maar echt heel erg lekker Frans eten in De Pijp. Gerund door de zonen van topchef Alain Caron (met hulp van vaders) is fantastisch vanwege de klassieke looks en de goede keuken. Een restaurant waar tortelduifjes zich prima kunnen vermaken.

Café Caron

"

Check de nieuwste restaurants in Amsterdam voor meer inspiratie op romantisch vlak

"

Stadsvilla Sonsbeek

Stadsvilla Sonsbeek

Wil je het echt goed doen met Valentijnsdag dan zit er niks anders op dan richting Hartjesberg (geen grap) te crossen. What’s in a name. Hier staat een droom villa in Park Sonsbeek bovenop de Hartjesberg. Hier kun je happen met waan-zin-nig uitzicht over het park en de stad Arnhem. Voor €35 per persoon kunnen jij en je moppie eten bij Sonsbeek en aftoppen met een grand-dessert.

Stadsvilla Sonsbeek 

Wils

Wils

Stel hè, je wil echt goed uiteten met het menneke of vrouwke maar niet in een stijf restaurant en het liefst nog betaalbaar ook. Waar ga je dan heen in Amsterdam? We raden je restaurant Wils, de nieuwste liefde van topchef Joris Bijdendijk, aan. Joris en zijn team koken in een open keuken op houtvuur. Dat open vuur brengt kleine gerechtjes met verrassende samenstellingen en bijzondere smaken.

Wils 

Callao Cevicheria Peruana Scheveningen

Callao Cevicheria Peruana Scheveningen

De Peruviaanse keuken helemaal hot & happening is, hoeven we je niet te vertellen. Neem je met Valentijnsdag first-date-material mee dan is Callao Cevicheria een goede plek. Het uitzicht is meer dan top, zo kijk je uit op de haven in Scheveningen. Keuze is reuze op het gebied van cocktails en ook zijn er verschillende gerechten om te delen. En hé, zo leer je elkaar tenminste wel goed kennen.

Callao Cevicheria Peruana

 

Bonus: FEBO Amsterdam

Bonus: FEBO Amsterdam

Tsja, laten we eerlijk zijn, aan FEBO (je kent ‘m wel, waarbij je een snackie uit de muur trekt) wordt niet zo snel gedacht op het gebied van een romantisch restaurantje. Toch komt FEBO met een briljant plan op Valentijnsdag: FEBO Stadionplein wordt dan omgetoverd tot idyllisch restaurant. Live muziek, check. 3-gangen diner met snacks, check. Toegeven, we hebben er nog niet echt een beeld bij, maar reuze benieuwd zijn wel wel. Plus: je hebt wel humor als je hier met Valentijnsdag gaat eten. Het feestfestijn begint om 18:00.