Nederland3 april 2024, door Sascha Laks

Een guide voor een comfortable date: deze tips and tricks kunnen helpen

Nederland, 3 april 2024, door Sascha Laks

Een guide voor een comfortable date: deze tips and tricks kunnen helpen

Daten... Tja, the single life; af en toe moet je er toch aan geloven. En als de geplande date dan daar is, beginnen die klotsende oksels al. Even een kleine gids om te voorkomen dat er uit paniek een glas wijn achterover wordt geslagen, net voordat je de deur uit gaat om naar je date te gaan. How to date?

Breeze, yes please

Breeze, yes please

Iemand zomaar ontmoeten, dat is lastig tegenwoordig. Want ja, het zijn er maar weinig die voldoen aan dat eisenpakket. Daarom is wat ons betreft Breeze de beste keuze. Het leuke van deze app is dat ze je aardig op weg helpen naar een fijne, veilige én leuke date.

Maar hoe werkt dat dan? Is er van beide kanten een match, dan gaan ze bij Breeze direct aan de slag om de date te plannen. En de talking stage? Gelijk skippen die handel. In de app is er geen chatknop, dus je ziet en spreekt elkaar pas op locatie. Scheelt weer een hoop heen en weer ge-app, toch? Zodra de date gepland is, wordt de locatie en tijd bekend gemaakt via Breeze. Dan is het alleen nog een kwestie van opdagen op de (juiste) plek van bestemming.

Outfit stress

Outfit stress

Binnen no-time ligt de hele kledingkast op het bed. Alles uit de kast trekken wordt opeens wel heel letterlijk genomen. Maar het is voor een goed doel. Want lastig is het wel, de juiste outfit uitkiezen. Is die ene broek niet te netjes, en die andere juist weer te baggy? Doen we nette schoenen aan? Of zijn stoere laarzen wat meer op hun plek? Als we een tip mogen geven: probeer elke outfit die je in je hoofd hebt, en trek dan de kleding aan waarin je je het chillste voelt. Ja bah, lekker cliché, maar het is wel waar. Want eerlijk is eerlijk, je outfit is ook een beetje je zelfvertrouwen.

Accewattes?

Accewattes?

Poeh, eindelijk de outfitwedstrijd gewonnen. Dus, hup, de deur uit, we gaan. Maar toch mist er iets. Oh ja! De accessoires, die mogen absoluut niet vergeten worden. Het maken van een outfit valt en staat met de juiste accessoires. Van sjaal tot ketting, of het nu subtiel is of juist een eyecatcher, het hangt allemaal af van jouw eigen stijl.

Even geen inspiratie? Of zin om voor de date even een nieuw item te scoren? Amsterdam staat er vol mee, van die leuke winkels met accessoires. Daarom even een leuk lijstje met winkels waar de accessoire zoektocht sowieso een succes gaat worden.

What's in my bag

What's in my bag

Dan nog heel even over de tas, want de inhoud van de tas, dat zegt iets over je, toch?

Zo zwart-wit zal het wel niet zijn, maar een goed gevulde en voorbereide tas is nooit een slecht idee. Want je weet het maar nooit met die eerste dates.

Daarom een checklist:

 • Portemonnee. Met bankpas/zorgpas/rijbewijs/ID, je weet nooit waar de avond eindigt. Misschien wel in Parijs?
 • Mini-parfum. Om de persoon tegenover je te verleiden met je heerlijke parfum.
 • Kauwgom/smintjes. Een frisse adem geeft hoe dan ook meer zelfvertrouwen. En alle beetjes helpen bij een date, toch?
 • Mini-deo. Grote kans (dit heeft iedereen) dat het in het begin nog spannend is, daarom even voor de zekerheid.
 • Zonnebril. Ook gewoon als de zon niet schijnt, gewoon lekker laten zitten in die tas.
 • Spel kaarten. Om het ijs te breken.
 • Oplader. Een lege batterij is altijd vervelend.
 • Ondergoed. Voor de volgende ochtend? *wink wink*

Let's begin

Let's begin

De voorbereidingen zijn gedaan, tijd om eraan te geloven. Hup, de fiets, trein of auto in. Op naar die date. Eenmaal als de fiets geparkeerd is en het tijd is om naar binnen te stappen, zullen die zenuwen opeens echt binnenkomen. Logisch ook. Want waar ga je het over hebben? Hier zijn een paar vragen op een rij om een paar leuke (en luchtige) gespreksonderwerpen aan te snijden:

 • Wat is je lievelingsnummer op dit moment?
 • Wat wilde je vroeger worden? En ben je blij met waar je nu staat?
 • Hebben jullie thuis een familietraditie?
 • Als je in de keuken staat, wat is dan jouw go-to recept?
 • Broers of zussen?
 • Liever wijn en kaas of bier en bitterballen?
 • Hoe ziet jouw perfecte date eruit?
 • Binnen fitness of juist een buiten (team)sporter?
 • De beste binge-serie op dit moment?
 • Wat kocht je van je eerste salaris?

Aan alles komt een einde

Aan alles komt een einde

Grote kans dat met deze tips and tricks van hierboven de gesprekken nog lang niet klaar waren. Gelukkig maar, want dat betekent dat er genoeg te bespreken is voor een tweede date, toch? Aan alles komt een einde, dus ook aan deze eerste date. De rekening wordt gevraagd en de brandende vraag hangt tussen beiden in.

Splitten is een optie, hem/haar laten betalen is een optie, en dan: ‘lief van je, ik betaal de volgende keer’ is ook een optie. Hoppa, gelijk die tweede date in de pocket!. Easy peasy, toch?

Inspiratie nodig voor je tweede date? Voila

Dus ben je nog op zoek naar een date? Breeze is te downloaden op Apple en Android apparaten. Breeze is te gebruiken in 15 steden in Nederland (en ook in België en Duitsland).