België, Antwerpen3 april 2024, door Lies Polet

‘Hygge’ in Antwerpen: welkom bij vegan Bakkerij Funk

België, Antwerpen, 3 april 2024, door Lies Polet

‘Hygge’ in Antwerpen: welkom bij vegan Bakkerij Funk

In de Kronenburgstraat te Antwerpen, vind je de populaire, vegan Bakkerij Funk terug. De nieuwste hotspot van het ondernemersduo Dennis van Peel en Lisa Wynen. Dit duo wist al eerder de harten van België te veroveren met hun succesverhaal 'Have a Roll'. Deze bakkerij staat bekend om de onweerstaanbare, vegan kaneelrollen. Maar nu, met Bakkerij Funk, brengen ze een stukje Kopenhagen naar de straten van Antwerpen. Gezelligheid en knusheid dus, oftewel Hygge in het Deens. Bovendien serveren ze lekkernijen om je vingers bij af te likken, deze bakkerij loop je dus niet zomaar voorbij.

Gezelligheid en knusheid uit Kopenhagen

Gezelligheid en knusheid uit Kopenhagen

De inspiratie voor dit unieke concept komt rechtstreeks uit Kopenhagen, waar bakkerijen meer zijn dan alleen plekken om brood te kopen. Vrienden komen er samen en de geur van versgebakken lekkernijen nodigt uit om binnen te stappen. Meestal blijf je ook gewoon hangen. Dennis en Lisa hebben deze gezellige sfeer weten te vertalen naar Bakkerij Funk omdat ze merkten dat de vraag naar vegan gebakjes groot was.

Wat deze hotspot zo uniek maakt, is de combinatie van plantaardige gebakjes met hartige snacks zoals verse soep en verschillende soorten toast. Daarnaast geniet je er ook van een glaasje natuurwijn. Vind je helemaal niets in hun vegan assortiment (hoewel ons die kans klein lijkt)? Dan zijn er ook nog altijd vlees en vis opties!

‘s Ochtends vroeg een snel ontbijt, ‘s middags een gezellige lunch of ‘s avonds ontspannen met een glaasje natuurwijn? Bij Bakkerij Funk ben je altijd welkom!

Beelden via Instagram : @bakkerijfunk, @vitinerantur.be & @liespolet