Nederland, Amsterdam29 mei 2018, door Maartje

VIDA Vinería en Tapería

Nederland, Amsterdam, 29 mei 2018, door Maartje

VIDA Vinería en Tapería

Hilversum, we kunnen er maar niet over ophouden... Hotel Gooiland, Restaurant Meddens en zelfs Foodhal Mout - het popt allemaal op daar in dat stukje Gooi. En er is nóg meer nieuws uit diezelfde hoek! VIDA Vinería en Tapería is de naam. Aangenaam.

VIDA Vinería en Tapería

VIDA Vinería en Tapería

En VIDA it is! Een typisch écht Spaans restaurant waar je onder het genot van een karaf sangria (of Spaanse biertjes én goeie wijnen, alles kan en mag) ellenlange avondentapas kan vieren. Denk aan verse in knoflook gebakken gamba’s, aan tafel geflambeerde chorizo en soft shell krab met avocado. En ook voor de vegetariërs staat er volop lekkers op de uitgebreide menukaart. We like!

Even terug: de allereerste VIDA Cerveceria Taperia (wij mogen VIDA zeggen) openden de deuren in Hilversum. Daarna volgden er in rap tempo vestigingen in Amsterdam en Naarden-Vesting, stuk voor stuk in prachtige panden. De jongste van het stel opende onlangs in het bruisende (wink) Hilversum waar niet alleen VIDA, maar ook een wijnbar opende: VIDA Vineria. Handjes op elkaar. De wijnbar heeft ruim 120 wijnen en kleine happen – pintxos – op de kaart en, net als bij de meeste VIDA’s het geval, een giga-terras, dit keer in de vorm van een afgesloten stadstuin. Zo één waar je ongegeneerd en in alle rust flessen kunt ontkurken. Op naar VIDA Hilversum.

O, meteen een andere Gooise tippperdetip: VIDA komt naar Laren! Wederom een pracht van een pand, alweer de knappe VIDA stijl én een mega-deels-overdekt-en-helemaal-verwarmd terras.

x Juliette