19 september 2018, door Maartje

Villages Nature Paris, een utopie-achtig eco vakantie dorp

19 september 2018, door Maartje

Villages Nature Paris, een utopie-achtig eco vakantie dorp

Villages Nature Paris is de één jaar oude telg van Center Parcs in Frankrijk. Tussen de bossen toverden ze een ecologisch gebouwd dorp met houten huisjes, kronkelende paden, bruggetjes, de allermooiste kinderboerderij - die net zo fantastisch is voor volwassenen -, prachtige tuinen, een promenade met diverse restaurants en - de klapper - het beste zwemparadijs ever. Natuurlijk kun je Disneyland of de Parijse binnenstad gaan bezoeken. Maar alle dagen in het park spenderen deden wij met liefde.

Villages Nature Paris

Villages Nature Paris

Center Parcs, mocht je nu meteen flashbacks krijgen naar familievakanties waar je helemaal niet mee naartoe wilde als puber, blijf even lezen. Villages Nature Paris is een futuristisch opgezet vakantiepark midden in de bossen vlakbij Parijs én Disneyland. Utopie-achtige visioenen van een stad met veel groen en leefbaarheid, zoiets hebben ze weten neer te zetten. Lokaal, gezond, verantwoord, minimum waste en connectie maken met de natuur zijn enkele van de kernwaarden van Villages Nature. Het park heeft diverse awards gewonnen voor de duurzaamheid en architectuur waarmee het park gebouwd is. Zo worden de gebouwen opgewarmd met aardwarmte, zijn de huisjes energiezuinig, zijn er tienduizenden nieuwe bomen geplant waardoor er al tientallen beschermde diersoorten op het terrein zijn waargenomen en er rijden mega schattige, elektrische pendelbusjes. En die duurzame intenties vinden we cool.

Villages Nature Paris bestaat uit zes delen. Het niet te missen waterpark Aqualagon. De tuinen om fijn doorheen te wandelen. De promenade met volop restaurants om uit te kiezen. Met lekker eten. Ook dat. Het heerlijk rebelse speelbos waar de bandieten lekker hoog in de bomen en glijbanen kunnen klimmen. De kinderboerderij waar je het liefst elke dag wilt komen. Geitjes, paardjes, koeien, kalfjes, ezels in een té mooie houten barn. Vergeet daar ook zeker niet om naar binnen te gaan voor de waanzinnige – maar echt – binnenspeeltuin. Trampolines, glijbanen, een ballenbak, luchtdrukkanonnen. En dat allemaal vormgegeven in de looks van een heuse farm. En dan zijn er natuurlijk de huisjes en appartementen. Die allemaal lekker nieuw zijn en gegarandeerd met mooi uitzicht over het water of richting het groen.

Nu was dit onze eerste keer Center Parcs en we zijn – onze eerlijke non spon mening – positief verrast. Zouden we dit ook doen zonder kinderen? Misschien wel ja. Met kinderen? Willen we zeker nog een keer terug. Een leuke roadtrip brengt je binnen 6 uur in Villages Nature Paris. Appeltje eitje dus. Vanaf de Randstad is dat. Zuid Nederlanders hebben nog meer geluk. Oh die auto, willen we daar nog iets over kwijt? Ja, dat we hem helemaal niet meer kwijt wilden. Met het comfort van een Jeep willen we iedere week wel naar Parijs. Volgende keer dan toch wel met combitrip naar Eurodisney of Bart’s geliefde Parijs. Om dan vervolgens in de avonden weer prettig “thuis” te komen in het groene droomdorpje Villages Nature Paris.