Haarlem5 juni 2024, door Nina van Hilst

Tips voor visrestaurants in Haarlem

Haarlem, 5 juni 2024, door Nina van Hilst

Tips voor visrestaurants in Haarlem

Aangezien je in Haarlem de zee nog kunt ruiken, krijg je vanzelf zin in vis op je bord. Van een haring uit het vuistje tot lekkere vissnacks of een keurig dinerbord met vis; er zijn heerlijke visrestaurants in Haarlem en een stukje daarbuiten.

 

In Amsterdam happen ze ook graag een visje. Bij deze visrestaurants zit je goed.

Fishbar Monk

Fishbar Monk

Aan het Spaarne zit Fishbar Monk. Dit gezellige visrestaurant heeft oesters en visgerechten om te delen op het menu staan. Doordat de vis dagelijks binnenkomt heeft het vaste menu ook dagelijkse specials. Op de uitgebreide kaart staan carpaccio van zeebaars, ceviche, coquilles, pulpo, softshell crab en verschillende snacks. Ga je voor een tafeltje binnen, op het terras of zit je liever aan de (oester)bar?

Fishbar Monk – Turfmarkt 20, Haarlem

Viz

Viz

Ooit begonnen ze als viswinkel/-restaurant maar inmiddels is Viz in Kleverpark een viswinkel/minimarkt. Met echt nog wel wat tafeltjes buiten om je verse bakje kibbeling voor lunch op te smullen. Naast dagelijkse verse vis die je thuis nog moet bereiden, heeft Viz ook prachtige fruits de mer plateaus, charcuterie van vis en poké bowls. Die kunnen zo de tafel op thuis tijdens een feestje of mee naar een picknick in het park. In de minimarkt vind je allerlei lekkers als wijnen, saké, biologische groenten, geconserveerde vis (aka vis in knap blik) en bijzondere ingrediënten om mee te koken. Viz is een echt vis-feestje in Haarlem.

Viz – Van Ostadestraat 16, Haarlem

Toujours

Toujours

Geen specifiek visrestaurant maar wel veel vis. De menukaart van Toujours begint met een volle pagina aan visgerechten: van oesters tot ceviche, sashimi en sushi. Maar daarnaast ook vega en vlees opties. Het interieur van Toujours is in boudoir-sfeer en je gerechten vergezellen van champagne of een cocktail misstaat hier ook zeker niet. Qua locatie zit dit restaurant met (verwarmd) terras naast de kerk op de Grote Markt.

Toujours – Oude Groenmarkt 10, Haarlem

Hokkai

Hokkai

Bij Haarlem iets verder doorrijden en je komt in IJmuiden. Daar op het industrieterrein tussen de vele vishandelaren zit Hokkai Kitchen. In een klein stukje van deze visfabriek (en exporteur van Japanse vis naar heel Europa) zit dit sushi restaurant. De setting is plain maar het eten is hemels. Met de beste ingrediënten, hoogopgeleide chefs en traditionele recepten zijn de visgerechten hier van een ander niveau. Van ons kreeg Hokkai het label: beste sushi die we ooit gegeten hebben. Dat is het omrijden wel waard.

Hokkai – Egmondstraat 2, IJmuiden