6 juli 2017, door Maartje

Vistival @ Meneer Nieges Amsterdam – 16 juni 2017

6 juli 2017, door Maartje

Vistival @ Meneer Nieges Amsterdam – 16 juni 2017

Het is een gezellig weekend in Amsterdam, het weekend van 15 en 16 juli 2017. Zo kun je naar Proef Pampus, de gezelligste picknick van Amsterdam, alleen per boot te bereiken (meer daarover lees je via de Proef Pampus-link een paar woorden terug).

Van de 14e tot en met de 15e schuif je aan bij TREK Festival in het Amstelpark, altijd bal.

Je kunt naar Bitterfest bij Restaurant Atelier (BITTERBALLENGALORE!) op zaterdag de 15e van juli 2017.

En je kunt naar Meneer Nieges waar op zondag 16 juli het Vistival georganiseerd wordt. Een nieuwe term (die we dondersleukvinden) en geen misverstane term: Vis! Festival! Vistival! Meneer Nieges! Aan het water! In de zon! Ohyeah.

Op het Meneer Nieges terras wordt de bbq aangestoken en daar worden de grote oesters opgeknald. Er komt een haringkar met de beste (zegt Meneer Nieges) Hollandse nieuwe en een menu a € 49,- vol kreeft, pasta vongole, gamba's, alikruiken, vissoep, krabloten, dikke frieten, kropsla en cocktailsaus. Iets met water en in de mond lopen. Tafelen doen we de 16e van lange tafels met witte tafelkleden, plastic slabbetjes in je kraag, uitzicht over het IJ, niks meer aan doen. Jawel.  Rosé (van die hele lichte droge frisse) en witte wijn on the side. Reserveren is aan te raden want vol is wel echt vol. Dat doe je door te bellen naar 020 215 9482. Eitje.