Nederland, Vlieland15 augustus 2016, door Maartje

Vlieland-galore

Nederland, Vlieland, 15 augustus 2016, door Maartje

Vlieland-galore

#Vliebiza, ik heb het niet verzonnen maar omarmen wil ik de hashtag heus wel want wat ís het kleinste eiland van onze Waddeneilanden een fan-tas-tisch-e! De Wadden zijn voor ondergetekende niet echt onbekend terrein – Terschelling en Texel werden al meerdere malen verkend – maar Vlieland was voor het eerst en eerlijk is eerlijk: het eiland staat inmiddels met stip bovenaan het volgende Waddenwensenlijstje. Dat zit ‘m in de brede, witte en zelfs met 30+ op de warmteteller behoorlijk lege stranden, maar bovenal is alles op Vlieland net wat, tsja, verzorgder, mooier, chiquer, ofzo. Vlieland is – basically – alle tinten wit en een dorpsstraat om overheen te flaneren. Het is het eiland van mañana mañana en sun downers op het schone strand. En het is het eiland van uitgebreid borrelen en hangen in de allerknapste old school strandstoelen op aarde. Waarvan akte. Iets meer detail? Ja hoor, hebben we ook, houd de site in de smiezen: more is coming soon.

Eerst even de niet-adressen, wel-high lights, een film om je op te warmen (O!M!G!, een fillum(pje)! Featuring yours truly, man én hond) en hoe dat dan allemaal zo kwam.

Off we go
Of ik het leuk vind om samen met Rivella de Waddeneilanden te gaan herontdekken? Zo simpel was de vraag en net zo simpel het antwoord: JA! Natuurlijk. Ten eerste omdat ik, en man en hond, simpelweg blij worden van het beeldschone Friese grondgebied en ten tweede omdat het ons wel interessant leek om eens met andere ogen naar de eilanden te kijken. And off we went. Van Harlingen naar Vlieland (serieus, dat ritje op zich is al een feest – het eerste glaasje bubbels drinken we steevast voor vertrek, omdat het kan) met de zon op onze neuzen op het dek van de boot: #happyplace. Dat gevoel blijft wanneer op de Wadden: één stap op Vlielandse bodem en alles is relaxed, eigenlijk.

De Zelfkazer
De beste tip op Vlieland is een fiets huren, van de sympathieke Jan van Vlieland bijvoorbeeld (Jan en zijn familie bestieren zo ongeveer het hele eiland. Het zal de achternaam zijn). Omdat het eiland lekker klein is en werkelijk prachtig en bovendien in no time helemaal af te fietsen. Trap jezelf vooral een ochtendje naar de vuurtoren (instagram-galore) waarnaast de bunker van de Vlielandse Zelfkazer staat. De beste man maakt de lekkerste kazen in zijn uiteraard behoorlijk naar kaas riekende bunkerkelder en vertelt daar bovendien bevlogen over. Proeven mag niet alleen, het moet. www.zeewierkaas.nl/

Zeehonden scouting
Wat we misschien nog wel het aller (aller) leukste vonden? Met de speedboot van het ene naar het andere eiland. Ja, er gaat ook een grote boot, stukken voordeliger natuurlijk, maar dan mis je dus de adrenaline van het klappen op het water, de wind nóg harder door je haren en de zandbank waar onwaarschijnlijk veel zeehonden liggen te zonnen – zo cute! Daar ben je dus, zo blijkt, nooit te oud voor (en: ze lijken oprecht veel op Willem, onze mopshond. Of Willem op hen eigenlijk. Afijn).

Over Rivella & Waddenhoppen
Rivella houdt van de Waddeneilanden. And so do we. Omdat ze zo lekker naturel zijn en je er o zo heerlijk tot rust komt. Daarom zet Rivella (en wij dus ook een beetje) zich deze zomer in om te laten zien hoe mooi dit stukje Nederland is. En proberen ze ervoor te zorgen dat die pure schoonheid behouden blijft. Check de website van Rivella voor meer info. http://www.rivella.nl