15 september 2020, door Maartje

Voor de vrijmibo: de lekkerste gins van het land

15 september 2020, door Maartje

Voor de vrijmibo: de lekkerste gins van het land

Het is friyáááá (of nouja, in ons hoofd in elk geval al wel...) en dus wordt de vrijmibo weer rijkelijk ingezet (of gepland/ voorgeproefd). Iets waar we al vanaf minuut één naar uitkijken en wat vaak (lees altijd) gepaard gaat met een alcoholische versnapering. In dit geval gin, want hey, gin is in. Et voilà: een ‘we willen geen aanstoot geven’, maar doen het toch gin-lijstje.

Roku Gin

Roku Gin

All the way from Osaka is hier de Roku Gin. Wat valt meteen op? De zes is veel terug te zien in de fles (en dat rijmt, olé). Zo betekent Roku in het Japans zes. Bestaat de vorm van deze ginny bottle uit zeshoeken en zitten er zes typische Japanse botanicus verwerkt in de gin zoals de Sakura bloemen, zestes (ha, heb je hem weer) van Yuzu en Sencha thee. Afijn, over de gin zelf. Bij de eerste tongdip proeven we groene thee en citrus. Voeg wat tonic en dunne reepjes gember toe in je glas en het feest kan beginnen.

Roku Gin

Two spirits gin

Two spirits gin

Om mee te beGINnen: de Two Spirits Gin. De botanicals in deze Nederlandse (of beter gezegd Schiedamse) gin vliegen je om de oren: een beetje lavendel, maar ook frambozen, sinaasappel, kaneel en gember zijn terug te vinden. De makers vinden namelijk dat deze ingrediënten perfect aansluiten bij een goed gesprek met een vriend. Extra reden om die ginny bottle open te trekken. Bonus tip: drink deze gin met Fever-Tree Spiced Orange of Elderflower tonic. Succes gegarandeerd.

Two spirits gin

The Botanist Gin

The Botanist Gin

The Botanist Gin wordt gemaakt op een koddig Schots eilandje genaamd Islay waarbij het leven draait om het distilleren van alcohol. Ons soort eiland dus, ha. In de gin zitten 22 (!) kruiden verstopt. Bekende, maar ook minder bekende kruiden. We bedoelen; heb je wel eens van moerasspirea gehoord? Nope, wij dus ook niet. 

 

Deze gin is heel toegankelijk, maar als je het aan ons vraagt dan gaan we toch voor een frisse sensatie. Wat hebbie nodig? The Botanist Gin (duh!), elderflower vinegar, komkommer siroop, bubbel water en wat mint. Jam.    
The Botanist Gin

 

Meer een wijn-lover? Check dan dit lijstje

Seedlip (alcohol vrij)

Seedlip (alcohol vrij)

Boer Ben komt met het geniale idee om een alcoholvrije gin te maken nadat hij een bagger slechte slash mierzoete mocktail voor zijn neus kreeg in een willekeurig restaurant. Hier moest en zou verandering in komen #ginius. Ben realiseerde zich dat hij zijn boerenerfgoed, zijn liefde voor de natuur en zijn nieuwe passie voor distillatie moest inzetten. En tadá; de geboorte van Seedlip. Tegenwoordig is Seedlip niet weg te denken in welk restaurant of hotel dan ook. Goed spul dus. Seedlip heeft 3 verschillende flessen: Seedlip Spice 94 (naam verklapt genoeg), Seedlip Grove 42 (meest recente variant en de citrus speelt de hoofdrol) en Seedlip Garden 108 (kruiden/bloemen explosie).

Enfin, ben je een mommy in spe, de bob of een dry whatever month it is aan het houden en wil je graag meedoen met de reutemeteut? Wij zweren bij de Alcohol vrije seedlip.  

 

Seedlip 

We testten heel wat alcoholvrij en maakten ook daar een kek artikel over: alcoholvrij doe je zo; dit vinden we echt lekker.

Lui, moe en geen zin om zelf een GT te maken? Snappen we. Bekijk dan dit lekkere lijstje met cocktailbars in Amsterdam