29 december 2019, door Nina van Hilst

Voor zoete meisjes en jongens, groot en klein: Poppedijntjes

29 december 2019, door Nina van Hilst

Voor zoete meisjes en jongens, groot en klein: Poppedijntjes

Bij sommige cadeautjes of kleding kun je je afvragen voor wie je het eigenlijk koopt. Voor mini of eigenijk voor jezelf. Poppedijntjes zijn Waldorf geïnspireerde zachte popjes - met een té snoezig gezichtje - voor klein maar stiekem ook voor groot. Deze antroposofische poppen zijn alleen voor zoete meisjes en jongens natuurlijk.

Poppedijntjes

Poppedijntjes

Steeds wanneer Adine Faber een nieuw Poppedijntje maakt, is het alsof er een nieuw mensje wordt geboren. Een beetje vergelijkbaar met Geppetto die Pinocchio creëerde. Ieder nieuw popje komt met een nog niet eerder gemaakt snoetje, nieuwe haren en nieuwe kleertjes. De naam komt later pas. Eerst mag het nieuwe Poppedijntje worden wie ze moet worden, vanuit een wens of een droom.

Poppedijntjes zijn stoffen popjes gemaakt volgens de Waldorf-gedachte. Handgemaakt met zorgvuldig gekozen zachte stoffen en een bijpassend lief karakter. De poppen van Adine komen in verschillende formaten. Van kleine popjes die in je hand passen tot poppen tot wel 65 centimeter groot. Donker, licht, krullen, sproetjes, met engelenvleugels en een lief blosje, you name it. Daar kunnen we veel woorden aan vuil maken, maar de foto’s zeggen genoeg.

Poppedijntjes worden verkocht via de Etsy shop van Adine. En op de website kun je soms lezen over een nieuwe zachte vriendin die geboren wordt. Wil je een speciaal popje laten maken, dan kan dat natuurlijk ook. Het beste bereik je de Poppedijntjes via de Instagram pagina en daar kun je meteen verliefd worden op een heel leger aan fijne poppenkinderen.