Nederland13 april 2019, door Nina van Hilst

Vorstelijk weekendje de natuur van Twente in: Landgoed de Holtweijde

Nederland, 13 april 2019, door Nina van Hilst

Vorstelijk weekendje de natuur van Twente in: Landgoed de Holtweijde

Landgoed de Holtweijde in Twente is zo’n fijne plek voor je portie escapism. Een beetje weelde terwijl je toch lekker landelijk zit. ‘Stijlvol landleven’ noemen ze het zelf. En dat kunnen wij alleen maar beamen. Verwennerij, wandelen, zwemmen, lekker eten, wellness en - indien ze mee mogen - vermaak voor kinderen.

Landgoed de Holtweijde

Landgoed de Holtweijde

Eigenlijk heb je ons al bij de term ‘landgoed’. Daar houden we – zo nu en dan, dan – van. Het doet ons denken aan het ouderwetse vorstelijke wat de Engelsen zo lekker volgehouden hebben. En wie ons een beetje kent weet dat we daar gek op zijn. Wil je wel over de grens dan zijn er de Cotswolds en Ierland voor deze overdaad. Blijf je liever dichterbij, dan is Landgoed de Holtweijde een fijne optie. Het landgoed heeft diverse suites, cottages en een houten hutje aan de rand van het bos. Als je wakker wordt en heel stil bent schieten de reeën, herten en hazen in je uitzicht voorbij. Dat is nog eens lekker opstaan.

Je zou zomaar een heel weekend op het landgoed kunnen verblijven. In de buurt erop uit kan natuurlijk ook. Maar een fijn restaurant – met opties voor ontbijt, brunch, lunch, dinner, high wine of tea – is aanwezig bij de Holtweijde. En een zwembad en wellness ook. Verder is er een drie pitch green, zijn er fietsen te huur, is er kindervermaak met speciale kinderfilms en een speeltuin, tennisbanen, sauna’s. Je snapt ’t inmiddels wel. Je hoeft niet weg. Dat mag natuurlijk wel en dan zijn daar de schattige dorpjes Ootmarsum en Lattrop of de omringende natuurgebieden. En voor wie de viervoeter onderdeel is van de familie – a.k.a. zonder de hond gaan jullie nergens heen – is er het speciale Kwispel Arrangement met een hondenontbijt, wandelen met wandelkaart op het landgoed, een hondenbed en een doggiebag met kluifje. Dat is toch té leuk bedacht.

www.holtweijde.nl