Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 May 2019
  • 13-04-2019
  • ER OP UIT, Natuur, Nederland

Vorstelijk weekendje de natuur van Twente in: Landgoed de Holtweijde

Vorstelijk weekendje de natuur van Twente in: Landgoed de Holtweijde

We houden van de stad hoor. Echt. Maar niet zonder dat we die soms even kunnen ontsnappen. Het liefst de natuur in. En daar hoeven we echt de grens niet voor over. Nederland is prachtig. We hebben de Wadden, de kust en vergeet het Oosten niet voor je portie rust, wandelingen en groen.

Landgoed de Holtweijde in Twente is zo’n fijne plek voor je portie escapism. Een beetje weelde terwijl je toch lekker landelijk zit. ‘Stijlvol landleven’ noemen ze het zelf. En dat kunnen wij alleen maar beamen. Verwennerij, wandelen, zwemmen, lekker eten, wellness en - indien ze mee mogen - vermaak voor kinderen.

Landgoed de Holtweijde

Eigenlijk heb je ons al bij de term ‘landgoed’. Daar houden we - zo nu en dan, dan - van. Het doet ons denken aan het ouderwetse vorstelijke wat de Engelsen zo lekker volgehouden hebben. En wie ons een beetje kent weet dat we daar gek op zijn. Wil je wel over de grens dan zijn er de Cotswolds en Ierland voor deze overdaad. Blijf je liever dichterbij, dan is Landgoed de Holtweijde een fijne optie. Het landgoed heeft diverse suites, cottages en een houten hutje aan de rand van het bos. Als je wakker wordt en heel stil bent schieten de reeën, herten en hazen in je uitzicht voorbij. Dat is nog eens lekker opstaan.

Je zou zomaar een heel weekend op het landgoed kunnen verblijven. In de buurt erop uit kan natuurlijk ook. Maar een fijn restaurant - met opties voor ontbijt, brunch, lunch, dinner, high wine of tea - is aanwezig bij de Holtweijde. En een zwembad en wellness ook. Verder is er een drie pitch green, zijn er fietsen te huur, is er kindervermaak met speciale kinderfilms en een speeltuin, tennisbanen, sauna’s. Je snapt ’t inmiddels wel. Je hoeft niet weg. Dat mag natuurlijk wel en dan zijn daar de schattige dorpjes Ootmarsum en Lattrop of de omringende natuurgebieden. En voor wie de viervoeter onderdeel is van de familie - a.k.a. zonder de hond gaan jullie nergens heen - is er het speciale Kwispel Arrangement met een hondenontbijt, wandelen met wandelkaart op het landgoed, een hondenbed en een doggiebag met kluifje. Dat is toch té leuk bedacht.

www.holtweijde.nl