14 juli 2023, door Jorien Thijs

Betaalbare wall art van Nederlandse ontwerpers

14 juli 2023, door Jorien Thijs

Betaalbare wall art van Nederlandse ontwerpers

We pleiten hier geregeld voor kleur op de muur. Dat kan een kek behangetje zijn of een frisse klodder verf, maar net zo leuk én origineel is een mooi kunstwerk waar je iedere dag van geniet. Het geeft de hele ruimte schwung. En laten wij nou net een aantal leuke, jonge ontwerpers kennen die toffe dingen maken. Van ons, voor jou: een lijstje met betaalbare wall art.

Atelier Partagé

Atelier Partagé

Vrolijke illustraties van gedekte tafels, klinkende glazen en schalen vol eten. Niet heel gek dat we dol zijn op het werk van Amandine Marot, beter bekend als Atelier Partagé. Net zo fan overigens als het nieuwe Haarlemse restaurant Menu Corridor, waar een van haar tekeningen op de menukaart prijkt. Op het Instagramaccount van Atelier Partagé vind je posters in A3 en A4 formaat die je direct kunt kopen en waar je gegarandeerd blij van wordt. Ben je op zoek naar een tafereel in een unieke kleurencombinatie dan kan dat ook. Stuur Amandine vooral een berichtje, ze denkt graag met je mee.

Colourblock Memories

Colourblock Memories

Onder de naam Colourblock Memories maakt ontwerper Willemijn Looman gekleurde herinneringen voor aan de muur. In haar webshop vind je een aantal posters van oa Artis en de Westertoren, maar je bent bij haar ook absoluut aan het goede adres voor een prachtige custom prints op basis van een persoonlijke foto. Juist de meest dierbare momenten in ons leven – een bevalling, een geposeerd vakantiekiekje of een afscheid van iemand die je lief is – zijn namelijk niet het meest sharable. Toch zou je misschien geregeld nog even willen terugdenken aan dat moment. Willemijn maakt van een beeld dat jij aanlevert een abstracte print die een prominente plek in huis verdient. En als je door je wimpers naar jouw eigen Colourblock Memory tuurt, ben je weer even terug op die plek, bij die persoon, op die dag. Onbetaalbaar.

Mette Broekman

Mette Broekman

Meer moois vind je bij grafisch ontwerper Mette Broekman. Mette maakte ontwerpen voor merken als Real Oat Arts, Marie-Stella-Maris en La Percolateur, maar jij kunt nu ook iets van haar hand bemachtigen. Haar vrije werk is namelijk te koop via haar website en Instagram. De zeefdrukken springen in het oog door de krachtige, minimalistische vormen. Typerend voor haar werk is ook het contrast: tussen (primaire) kleuren en tussen donker en licht. Ze creëert iets waar je eindeloos naar kunt blijven kijken. Wij zijn vooral weg van de collages uit de serie Dunes, waarvoor Mette zich liet inspireren door de duinen. Alles even prachtig en tijdloos.