Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
19 May 2019
  • 30-11-2018
  • (b)Art, Amsterdam Centrum

Weekend tip: Amsterdam Light Festival 2018

Weekend tip: Amsterdam Light Festival 2018

Misschien wel het allerleukste van de donkere winterdagen in de stad: de lampjes die weer boven alle straten hangen. Nog leuker: wanneer er van al die lampjes kunstwerken worden gemaakt. Zie daar Amsterdam Light Festival en dit jaar vindt alweer de 7e editie van de lichtjes route plaats.

Met als thema voor dit jaar 'The medium is the mesage'. Aha. Dat hebben we even voor je opgezocht; "De rol van het licht bij het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van verhalen." Nou, dat dus.

De route

Je kunt de route per boot, te voet of op de fiets doen. Maar met de boot is wel de allerleukste, dan vaar je langs of zelfs onder de kunstwerken door. De tocht begint bij centraal station, waar je langs een groot verlicht scherm met de tekst 'All the light you see is from the past' vaart van Alicia Eggert. Op het Scheepvaartmuseum wordt een schaduwshow afgespeeld - door Marcus Neustetter - en aan de Herengracht staan twee giga grote verlichte lampen van Jeroen Henneman (er komt een dimmer op - de eerste klaagbrieven zijn al binnen). Tegen het einde van de route, nog steeds Herengracht ter hoogte van de Herenstraat, vaar je onder 24 lichtgevende paardenbloemen, gemaakt door de OGE Group. Bijzonder en mooi, dus gaat dat zien. Nog t/m 20 januari 2019. amsterdamlightfestival.com