Nederland, Deventer17 april 2019, door Maartje

Weekendje weg: Lucy in the Sky Deventer

Nederland, Deventer, 17 april 2019, door Maartje

Weekendje weg: Lucy in the Sky Deventer

Het centrum van de stad wordt omsloten door water: de IJssel aan de ene kant, grachtjes aan de andere, waardoor het compact is. Bovendien bedelen de historische kleine straatjes om het betere struinwerk. Ter info: Deventer is een van de oudste steden van Nederland, dat helpt op het niveau van ‘oh’s en aah’s. Het is ook de thuishaven van hotelconcept Lucy in the Sky.

Lucy in the Sky Deventer

Lucy in the Sky Deventer

De fictieve Lucy is een initiatief van vier vrienden die lokale architecten en beeldend kunstenaars koppelt en hun vraagt creatieve eenkamerhotels op ongewone locaties in Deventer te ontwikkelen. Kunstwerken om met zijn tweeën in te slapen feitelijk. Er zijn inmiddels drie lucy’s waarvan de jongste, lucy cube, ontworpen werd door kunstenaar Rob Sweere en de architecten van Mulders vandenBerk. lucy cube is gebouwd boven op een oude vultrechter aan een kade in het Deventerse Havenkwartier, het nieuwe, creatieve hart van Deventer aan de rand van de stad. In de kleine ruimte is precies plaats voor twee, met een praktische badkamer, een keukentje en een heerlijk bed.

Meer Deventer? Hebben we! 8 x het leukste van Deventer

Zodra je ’s ochtends je ogen opendoet, kijk je door de gigantische raampartijen uit over de IJssel en het levendige Havenkwartier. Tien minuten lopen door de smalle, kronkelende straatjes en je staat in het pittoreske centrum van de oude stad. Wel goed om te weten: voor een overnachting bij Lucy in the Sky moet je wel beschikken over een enigszins lage body-mass index aangezien je een smalle trap moet beklimmen voor je in bed kunt ploffen. Grote, zware koffers zijn ook niet aan te raden.

Wat kost dat? Vanaf 165 euro door de week en 200 euro in het weekend.