Nederland, Friesland13 oktober 2019, door Maartje

Weidumerhout – overnachten in de Friese natuur

Nederland, Friesland, 13 oktober 2019, door Maartje

Weidumerhout – overnachten in de Friese natuur

Mocht de Elfstedentocht doorgaan, ooit, duik dan direct je telefoon in of klap de laptop open om hotel WeidumerHout te boeken. Het hotel, voor een groot deel ondergebracht in een monumentale Friese kop-hals-rompboerderij uit 1867, staat namelijk precies aan de route. Zo niet, plan dan alsnog rustig een moment voor een logeerpartijtje. Pak je gewoon met- een Leeuwarden mee. Goed idee hoor, hier lees je waarom: 25 x het leukste van Leeuwarden.

Weidumerhout

Weidumerhout

Weidum ligt maar een paar kilometer buiten die stad, daar sta je zo. De vijftien hotelkamers in eerdergenoemde boerderij zijn leuk, maar echt interessant zijn de vijf rooms with a view, de nieuwe hotel-cubes van Weidumerhout, op redelijke afstand van elkaar geplaatst in een weiland naast de boerderij. De modern-landelijke houten vakantiehuisjes zijn sober en functioneel, van alle gemakken voorzien en eigenzinnig – zo kenden we ze nog niet. Een buitengoed met karakter. Elk van de vijf cubes biedt onderdak aan één luxe hotelkamer met veel privacy en een fenomenaal uitzicht – nogmaals: zo hadden we ze nog niet eerder gezien.

Een enorme glaswand zorgt voor het buitengevoel – het kan zomaar zijn dat er een koe met haar snuit tegen je raam staat – terwijl binnen bovengemiddeld comfort de boventoon voert. Het materiaalgebruik is innovatief en de hutten zijn duurzaam qua energieverbruik en onderhoud. Fiets naar leeuwarden en struin de Kleine Kerkstraat af, of pak een museum mee. Of trap jezelf naar een pittoresk dorpje in de omgeving om wat rond te slenteren. Klaar is je uitje. Je kunt bij Hotel Weidumerhout ook met de boot komen – we zijn immers in Friesland. Wel even van tevoren melden want groot is de haven niet. Hond-jes zijn welkom.