Nederland, Amsterdam5 mei 2017, door Maartje

Wijnbar de Liefde Amsterdam (West)

Nederland, Amsterdam, 5 mei 2017, door Maartje

Wijnbar de Liefde Amsterdam (West)

We hadden al behoorlijk wat liefde voor Café Restaurant De Liefde, de verstopte stek in het Bilderdijkpark in Amsterdam Oud-West. En die liefde wordt er niet minder op nu het kleine restaurant omgedoopt is tot Wijnbar de Liefde. Want wijn. Liefde.

Hoezo de omdoping? Simpel: na vijf jaar De Liefde vond eigenaar Vincent het tijd voor vernieuwing. En aangezien Vincent in de jaren voordat hij De Liefde runde, werkte wijnimporteur en aangezien hij een vinologen-diploma heeft, lag een wijnbar eigenlijk best wel voor de hand. En verder? Verder is en blijft De Liefde een little gem in een prachtig park met een giga-terras waar maar liefst 120 stoelen op staan. Midden in het groen. En de bonus: achter De Liefde is een steiger, dus aanmeren kan ook.

Barts-Boekje-wijnabr de liefdeWat betreft de wijn: er zijn 30 open wijnen eneuh... Nouja, heel veel flessen. Voor het hoe en wat moet je bij Vincent & Co zijn. Zij adviseren je en loodsen je door de kaart. Dat je daar trek van krijgt, snapt Vincent ook. Vandaar dat er op de kaart ook veel lekkers voor bij de wijn te vinden in. Oesters, garnalen kroketjes van Holtkamp, truffelsalami en kaasplateaus. Van dat. Voor wie geëntertaind wil worden staan er proeverijen en een heuse Wijn-Pubquiz op het programma, en de boel afhuren voor en privé fuif (hallo trouwlocatie!) kan en mag ook.

Wijnbar De Liefde, Bilderdijkpark 1a, deliefdeamsterdam.nl