24 december 2016, door Maartje

Wijnen voor bij de (door onze favoriete chefs verklapte) kerstgerechten

24 december 2016, door Maartje

Wijnen voor bij de (door onze favoriete chefs verklapte) kerstgerechten

Voor de wijnliefhebbers zijn we met Maren Jongenelen (Maren heeft véél verstand van wijnen) om de tafel gegaan om een perfecte wijn-spijs combinatie te maken.

We beginnen bij het gerecht van de Gluut, Faux filet (Entrecote) in zoutkorst. Bij dit gerecht adviseert Maren een glas van Post Scriptum Douro, een volle, stevige wijn uit de Duoro, het portgebied.  Het is een bijzondere wijn waarin de stijl van port en bourdeaux worden gecombineerd.

Bij het vleesgerecht van Sergio Herman adviseert Maren een glas van  Penfolds Bin 28 Kalimna Shiraz. Een volle, krachtige wijn uit Australië met aroma’s van rijp fruit. Ook lekker bij andere gerechten met rundvlees of vlees van de grill.

Bij het gerecht van Restaurant Arles (duif) adviseert ze een Villa Locatelli Carbernet Franc, een toegankelijke, fruitige, niet al te zware wijn. (Verkrijgbaar bij Gall & Gall)

Bij De rozemarijn mayo van Ter Marsch adviseert Maren een glas van  Wolf Blass Yellow Label Carbernet Sauvignon. Een typische, Australische cabernet sauvignon. Rijp, licht kruidig en je proeft de cassis en pruimen. (Verkrijgbaar bij Gall & Gall)

Bij De Pesca Mossel Stock adviseert Maren een glas van  Domäne Wachau Riesling. Je proeft appel en perzik.

Bij De ceviche van oester en koolrabi van restaurant Breda adviseert Maren een glas van Tokara sauvignon Blanc, een lekkere frisse wijn. Je proeft appel en peer, het is een frisse maar krachtige witte wijn.

Alle wijnen zijn verkrijgbaar bij de Appie: reuzehandig!