2 juli 2017, door Maartje

Wild as the Moon Amsterdam

2 juli 2017, door Maartje

Wild as the Moon Amsterdam

Nu zie je team Bart niet (meer) zo heel vaak in een club op de dansvloer. En laten we de party-agenda dus meestal aan de partypeeps over. Maar een feestje hier en daar, met een bijzonder concept... Kom maar door hoor!

Sinds dit najaar is The Gardens of Babylon het nachtleven aan het betoveren. Ze brengen een nacht - zoals ze het zelf zo mooi verwoorden – als een muzikale, spirituele en visuele droom. Voorop staan mystieke muziek, creativiteit, onderlinge verbinding en dankbaarheid om van dit concept onderdeel te zijn. Er hangt een vleugje Burning Man over het concept. Wat niet geheel verrassend is want de dame achter The Gardens, Shishi Meriwani, is jaarlijks op de Playa te vinden. En menig Black Rock DJ wordt naar The Gardens gehaald. Je snapt ‘m dan wel, toch? The Gardens of Babylon werd meteen zo’n hit dat het eerste feestje over de grenzen al is gegeven. Berlijn, Dubai en Sydney staan in de wacht voor het volgende. En dat terwijl ze hun eerste verjaardag nog moeten vieren. Chapeau!

Barts-Boekje-wild as the moon 3

Maar goed, we begonnen zo mooi met de titel Wild as the Moon. Op zondag 9 juli is de eerste editie van deze avond die terugkeert rondom de nieuwe of volle maan. Het is The Gardens of Babylon in een moon inspired jasje. Op zondag dus. Wat an sich al een intiem gevoel geeft, vinden wij tenminste. Zoals altijd bij een feest van The Gardens start de avond met een ceremonie om alle aanwezigen in dezelfde mindset te krijgen. Bij deze ceremonie kun je een hang drum en een sound bath meditatie verwachten. En vind je dat allemaal toch een beetje te zweverig, dan ben je geheel vrij om een uurtje later aan te haken. Doen er wel meer hoor. Om vervolgens met z’n allen de dromerige nacht in te duiken op DJ-sets onder andere van Thugf*cker. Die we weer van Burning Man kennen natuurlijk. Na een wild nachtje op de maan kun je vervolgens weer geïnspireerd het dagelijkse leven in. En hoopt het team van The Gardens dat je met deze inspiratie de wereld meer liefde en openheid brengt. Niks mis met een beetje van deze zweverigheid, niet?

Barts-Boekje-wild as the moon 1

Wild as the Moon, zondag 9 juli, 22.00 tot 04.00, De Marktkantine, Amsterdam