Nederland1 juli 2021, door Imara Milatz

WSHS, ofwel Relais & Chateaux het Weeshuis, Gouda

Nederland, 1 juli 2021, door Imara Milatz

WSHS, ofwel Relais & Chateaux het Weeshuis, Gouda

Ooit was het een klooster, toen kreeg het pand de functie van een Weeshuis, tussendoor werd de boel nog even the homebase van boeken (als bibliotheek) en nu.. Nu kunnen we blijven slapen in Relais & Châteaux Weeshuis. Een waar slaapfeestje voor grown-ups. Bij binnenkomst geef je je koffers af en laat je je volledig in de watten leggen (verse Goudse stroopwafels bij binnenkomst inclusief, just saying). De enige zorgen, daar in Gouda? Of je wel hard genoeg geniet. Dat is belangrijk hoor, want het nieuwe WSHS in Gouda is er niet eentje die je zomaar weer mag vergeten.

WSHS

WSHS

De jongste Nederlandse aanwinst aan de Relais & Chateaux groep werd namelijk ingericht door interieurstyliste Judith van Mourik die ook tekende voor de styling van Parc Broekhuizen onder de rook van Utrecht. En Judith knows best, weten we inmiddels. Tel daar de ervaring van de Relais & Chateaux-club bij op (het Roode Koper behoort ook tot die groep) en je weet dat het feest wordt. Het authentieke Goudse pand van buiten valt met haar rode luikjes en gevel van verre op (belangrijke note: in het hartje van Gouda centrum). Via de poort bewandel je het binnenhof om vervolgens het interieur te betreden. Het begint al bij de receptie. Je raadt het al: alles mooi.

 

Funfact: geveltje nummer 17 (ook wel nummero 25) is het decor van een van de KLM huisjes.

Het oude weeshuis in het cultureel kwartier – het oudste stuk van de toch al historische binnenstad – van Gouda stamt uit 1599 en is niet een hotel alleen: ook niet-gasten zijn nogal van harte welkom in het casual fine dining (pardon my French, maar het dekt nu eenmaal de lading). Je kunt er terrassen, dineren bij restaurant LIZZ, barhangen op de krukken van cocktailbar COCO om vervolgens een (paar) verdieping(en) hoger je bed in te duiken. Blijf je dus slapen, dan wacht je de volgende morgen een giga-ontbijt in de kleurrijke Regentenkamer  – en dan nooit meer zeggen dat groen en paars vloeken! Er zijn vijfentwintig hotelkamers, variërend van ruime familiekamers tot romantische getaways pour deux, allemaal met hun eigen wowfactor. O, en kleur dus, aan kleur geen gebrek in het weeshuis. Laten we daar nu niet vies van zijn.

WSHS