Nederland, Rotterdam20 mei 2021, door Amy Riedeman

Hotel The James – moderne butler in de Rotterdamse binnenstad

Nederland, Rotterdam, 20 mei 2021, door Amy Riedeman

Hotel The James – moderne butler in de Rotterdamse binnenstad

We kwamen er al graag, maar komen iedere keer weer liever in de stadse krochten van Roffa. De stad ontpopt zich steeds verder en draagt zijn eigen identiteit met verve. Hier kun je voor alles terecht: kunst, entertainment, winkelen, theater, goed eten en dus ook - jawel - slapen. Waar doen we dat dan graag? Hotel The James staat hoog op onze lijst. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor dat ene en o zo lekkere get-a-way gevoel. Dat, en je zit midden-hartje-centrum-super-handige-locatie.

 

Oh, en natuurlijk nog een lijstje Roffa hotspots die je niet wilt missen.

James The Butler

James The Butler

Hotel The James zou je het beste omschrijven zoals de naam al verraadt: een jonge, moderne, hippe ‘butler’. Dat butler omdat er gewoon heel goed voor je gezorgd wordt, zonder overdreven gedoe. Zo proeft het hele hotel. En butler, James, butler James, James the Butler, je snapt. Wie niet op zoek is naar The James zou zomaar voorbij de ingang rijden – het chique donkergroene gevelglas weerspiegelt eerbiedig de straat en de ingang geeft niks weg over de daadwerkelijke grootte van het hotel. Want dat is gewoon die hele wolkenkrabber erbovenop. Bam. Meteen begint de pret, kom je met de auto en reserveer je van te voren een parkeerplaats (genoeg andere plekken in de buurt ook nog hoor, maar dit is gewoon tof), dan hebben ze een heuse autolift verstopt in die wolkenkrabber. JAWEL. We waren ietwat teleurgesteld dat we niet mochten blijven zitten voor dat ritje, maar snapten dat we die veiligheidstechnisch even moesten laten zitten.

Het personeel is echt lief. Lief? Ja echt lief, maar wel professioneel lief. Frisse, jonge dames die precies weten wat ze doen – ons waren ze al kwijt bij de autolift – en waar je alles aan kan vragen: ze hebben overal een antwoord op.
Het hotel straalt luxe en comfort uit, maar waar het wel een gym en ruime lounge heeft, moet je hier dus ook weer geen zwembad verwachten. Voor een 3-sterren hotel zit dit echter helemaal randje aan de goede kant derde ster. Dikke drie plus. Er zit geen restaurant bij het hotel, wel een soort food point in de lounge waar je eten en drinken kunt halen middels selfservice. Hoeft ook niet, want je wilt gewoon lekker restaurants ontdekken in de stad. Vind onze beste tips hier. Leuk feitje (houden we van): The James heeft geen afspraken met restaurants in de stad dus ze ontvangen geen commissies bij tips die je ze aanraden. Zo houden ze de boel mooi “puur natuur”. Wel kun je een korting krijgen bij Dudok voor ontbijt, wat wij ook gedaan hebben en zeker een aanrader is. Hoef je daar niet over na te denken.

Rotterdam Rooms 

Rotterdam Rooms 

Het kamerinterieur ziet eruit alsof het zo uit een designboek is weggewandeld. Kan ook niet anders, want het is een design hotel – duh. Details waar we goed op gaan: daar er geen restaurant is zijn er dus voldoende glazen, en jawel, een flessenopener op de kamer. Heel belangrijk. De bedden zijn echt, echt, echt top. En ondanks dat het een designhotel is voelt het heel warm aan. Huiselijk zeker niet het juiste woord, maar gewoon chill. Het probeert niet meer te zijn dan het is en wat het is is wat je wil dat het is. Dat dus. Verder niet geheel onbelangrijk: STILTE. Grappig want je gaat naar een drukke stad want dat vind je leuk maar je wilt wel gewoon ook je rust. Nou dat is er in overvloed, de kamers zijn echt soundproof. We sliepen als roosjes. Een hele bos. Als laatste het allertofste: het uitzicht. Eigenlijk, als je naar The James gaat, moet je voor de hogere verdiepingen gaan. Het uitzicht is waanzinnig en de ramen hebben dan ook een centrale plek in de kamers. De kamers zijn uiteraard over het gebouw verdeeld dus wil je gegarandeerd stadsuitzicht (en een hele fijne overnachting) neem je een Junior Suite. Je waant je – bijna – in New York. Nou ja de euromast is niet helemaal te vergelijken met een Trump Tower maar daar zouden we hem ook niet per se voor in willen wisselen en het scheelt je toch 10 uur vliegen. Maar wel een beetje dat metropool-gevoel. Vind je niet zomaar overal hoor.

Genoeg leuks te doen in Roffa

Genoeg leuks te doen in Roffa

Rondje Rotjeknor 
Wij brachten tijdens onze staycation een bezoekje aan Cafe de Ouwehoer, klinkt als een verschrikkelijke bruine stinkkroeg waar de vaste gasten op zondag om 10 uur ‘s ochtends al aan hun eerste biertje zitten maar niets is minder waar. Het is een hele coole, hippe whiskey bar – ook voor hen die niet per se van whiskey houden. Want ze hebben ook fantastische cocktails. Smokestack Lightning is alles wat je hier moet onthouden. Verder een rondje foodhallen, helaas hebben ze de grote locatie die eerst aan de rechterkant zat wanneer je over de Erasmusbrug heen komt opgedoekt maar er is genoeg leuks overgebleven aan de linkerkant. We gingen heen met een van de honderd miljoen elekrtische scooters in de stad en terug met de watertaxi, beide leuke ervaringen an sich. Vooral de watertaxi.

Lang verhaal kort, zoek je een relaxt maar comfortabel weekend weg laat je dan vooral door The James in de watten leggen: ze snappen precies hoe het allemaal heurt. Je vindt The James aan de Aert van Nesstraat hartje Rotterdam.