Nederland, Rotterdam5 februari 2020, door Imara Milatz

Zalmhuis Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 5 februari 2020, door Imara Milatz

Zalmhuis Rotterdam

Omgetoverd tot een ware prachtplek waar je komt voor het neusje van de zalm. Dat vind je allemaal in het vernieuwde Zalmhuis Rotterdam. De beste herinneringen maak je niet alleen in goed gezelschap, maar ook vooral op bijzondere plekken. Het meubilair en haar opvallende muurprints geven het pand een knappe uitstraling. Het Zalmhuis is niet voor niets al sinds jaar en dag een begrip in Rotterdam. Sinds 1863 een vismarkt voor de visafslag, anno nu een plek om uitgebreid te eten. Vis, dat wel.

 

 

Zalmhuis Rotterdam

Zalmhuis Rotterdam

Een maand lang is het Zalmhuis op zijn kop gezet om haar deuren opnieuw te openen, en dat laatste doen ze feestelijk. Alle hens aan dek was het, maar dan heb je ook wat. Zaterdag 8 februari is het zo ver, vanaf dan zijn alle fijnproevers welkom in de historische locatie. Het Zalmhuis is er niet zomaar eentje; hier vier je jouw mijlpalen en they will cover you. Als het niet voor de menukaart is, dan wel voor het knappe interieur. Over de kaart gesproken; verwacht niet zomaar zalm op je bord. Volledig tegen de stroom in wordt jouw zalm gevangen door de Yup’ik gemeenschap in Alaska. En dat maakt het dat dit heerlijke zalmpje alleen maar in het Zalmhuis te proeven is. On the side de voor het Zalmhuis ontwikkelde BRAK gin.Naast zalm trouwens niet te versmaden dry aged meat, vegan gerechten, oesters en nog veel meer lekkernijen.

Na het eten rol je zo door richting de Maas voor een after diner wandeling en met 7 minuten bevind je je hartje centrum. Het schitterende plekje aan de voet van de Van Brienenoordbrug is een adres om niet te missen.

Het Zalmhuis