Nederland, Rotterdam15 december 2019, door Maartje

Hip tukken in 010: SUPERNOVA HOTEL ROTTERDAM

Nederland, Rotterdam, 15 december 2019, door Maartje

Hip tukken in 010: SUPERNOVA HOTEL ROTTERDAM

Eerlijk gezegd vonden we het altijd best een beetje lastig om een tof (echt tof) hotel te vinden in Rotterdam. Het bleef toch altijd een beetje al te zakelijk. We misten de oempf zeg maar, het unieke, en boetiekerige. Maar Roffa is met een opmars bezig! Het SuperNova Hotel is nummer één in de (hele kleine) reeks nieuwe hotels in de stad.

Supernova Hotel Rotterdam

Supernova Hotel Rotterdam

SuperNova is het onderwerp van gesprek. Een heerlijk hotel op een vergeten, en toch toplocatie in de Rotterdamse binnenstad, niet ver van het centraal station. Het hedendaagse boetiekhotel werd geopend door eigenaren Glenn en Jan-Maarten die lanceerden wat ze zelf misten in Rotterdam: een écht lekker en aantrekkelijk hotel zonder gedoe of onnodig hoge prijzen. Iedere kamer mocht anders, er moesten goede cocktails in de hotelbar komen (het menu werd samengesteld door de shakers van Dr. Rotterdam, volgens velen de enige echte goede bar in de stad), inchecken moest snel en moeiteloos gaan, idem wat betreft het uitchecken, en wat fraais om mee naar huis te nemen, leek ook een goed plan. Wat blijkt? Alles gelukt! En hoe.

Meer Rotterdam? Voila: 8 x nieuw in Rotterdam

Het hele hotel werd doorspekt met kleur. Dat is niet toevallig: op deze manier maakten de SuperNova-mannen een vertaling van de kleurrijke Kruiskade waaraan het hotel huist. Denk nu niet dat het een kakafonie is. Allerminst. Hoewel er veel kleur gebruikt werd (olé, houden we van), vallen alle tinten terug te brengen naar een fraai, enigszins vergrijst pallet. Dieper dan bloedrood in de gemeenschappelijke ruimte waar je ook een creatieve bieb vind, én een dito shop met leuks van eigen Rotterdamse bodem (even rondhangen hier is meteen een mooi tijdverdrijf). In de shop scoor je onder andere personeelskleding (is leuk!), boeken en de bodycare van het hotel. We like.

Over ‘we like’ gesproken: dat geldt ook voor het hele ‘easy access’ gevoel dat in en rond het hotel hangt.

Heerlijk. Inchecken gebeurt aan het uiteinde van de bar die in de shop eindigt (daar tussenin staat dus op de bar een incheck-computer; gezellig) en gaat zonder gedoe. Welkom, leuk dat je er bent, hier is je sleutel, daar is de trap. Met een gezellige lach. Verderop aan de bar goed volk dat aan het borrelen is. Precies zoals we het graag hebben. Die kamer bereik je via het vuurrode trapgat en is zelf de luchtige slaapkamer die je thuis nooit voor elkaar krijgt. Verstoken van overbodige rotzooi, een heerlijke strakke douche (met roze muur en knap zwart-wit sanitair) en groot hoog bed en een lekker zitje met wat prettig leesvoer. En een wit papieren zakje. Die laatste is belangrijk want dat is je ontbijt. Je vult op de  zak in wat je graag hebben wilt, voor hoeveel personen en hoe laat en de volgende ochtend hangt je ontbijt (banaan, yoghurt, sapje, croissant) aan je kamerdeur. Heerlijk!