Nederland, Zeeland12 december 2019, door Maartje

Zeeuwse favoriet: Fonteyn, Groede (Zeeuws-vlaanderen)

Nederland, Zeeland, 12 december 2019, door Maartje

Zeeuwse favoriet: Fonteyn, Groede (Zeeuws-vlaanderen)

O how we love ons eigen Zeeland. Niks lekkerder dan op een koude winterse dag de 2,5 uur te maken (oke, vanaf Amsterdam that is) naar dit heerlijke stukje Nederland. Of op een mooie zomerse dag. Of eigenlijk is de herfst ook perfect! Of toch de lente? You get the point: in Zeeland willen we wezen, weer of geen weer. Voor een goed begin  ga je linea recta naar Groede waar Fonteyn huist, een van de leukste en lekkerste plekken van de provincie.

Fonteyn, Groede

Fonteyn, Groede

Dit heerlijke plekje ligt aan het dorpsplein van Groede, tegenover de kerk. Kan niet missen. Zomers is het een bekende en immer drukke trekpleister voor iedereen op zoek naar ijs. In de winter is het een heerlijke plek om binnen in de knusse zaak te genieten van al het lekkers dat uit de Zeeuwse keuken van Fonteyn komt. Zo ben je hier aan het juiste adres voor… Taartjes! Oud-Hollandse appeltaart, ja, maar daarnaast is er ook elke dag een special van Fonteyn. Wij boften want het was chocolade-met-rood-fruit-taart die we voorgeschoteld kregen. Om je vingers bij af te likken.
Daarnaast heeft Fonteyn Groede een bovengemiddeld prima lunchkaart met alles wat je wil en meer. Toast met champignons en tijm bijvoorbeeld, nét even anders en o zo lekker. Maar je kunt er ook een ordinair broodje kaas bestellen (dol op ordinair, begrijp ons niet verkeerd). En ook een ‘simpele’ croissant is er te krijgen – helemaal dikke prima als je met de kids op stap bent al met al, evengoed een aanrader.
Kortom: je wil het. Zowel voor ontbijt, lunch als borrelhap!
Markt 11 | 4503 AG Groede