1 mei 2020, door Jorien Thijs

Zsilt tovert afval om in Dutch Design voor de zandbak

1 mei 2020, door Jorien Thijs

Zsilt tovert afval om in Dutch Design voor de zandbak

Komende weken zitten we met onze voetjes in het zand. Van de zandbak in de achtertuin, uiteraard. De verzameling buitenspeelgoed werd gesorteerd (weer 20 minuten gewonnen!) en bleek toe aan een duurzame upgrade. Nieuwste ontdekking is Zsilt, een strandspeelgoedmerk van eigen bodem dat plastic van Nederlandse huishoudens gebruikt bij de productie. Zandkastelenwedstrijd in 3, 2, 1..

Zsilt is Dutch Design strandspeelgoed

Zsilt is Dutch Design strandspeelgoed

Niemand minder dan Rinke van Remortel – ontwerper van de welbekende Dopper waterfles – tekende voor het design van de eerste productlijn van Zsilt. Resultaat is een serie speelgoed waar ook echt mee gespeeld mag worden. Alles zo veilig en stevig dat het niet kapot te krijgen is en dus een flinke tijd meegaat. En nog knap ook, in verrassende vormen en toffe kleuren. Dutch Design voor in de zandbak.

Het is het nieuwe Nederlandse merk gelukt om als eerste hoogwaardig speelgoed te maken van gerecycled, huishoudelijk plasticafval. Zsilt bewijst dat plastic hergebruiken niet alleen nuttig is, maar ook leuk en veilig. De eerste lichting is ieder geval veelbelovend: een schep, zeef, emmer, multifunctionele bouwvormen en een bootje dat blijft drijven. Los te koop of als pakketje.

Zsilt is vanaf mei te koop