9 april 2020, door Maartje

Styling en (online) shoptips voor je tuin/ balkon/ stadse postzegel

9 april 2020, door Maartje

Styling en (online) shoptips voor je tuin/ balkon/ stadse postzegel

Spring is here! Geen idee of het aan ons ligt, maar we hebben het idee dat de hele halve wereld zijn buitenruimte aan het updaten is. Wij ook! Lol dat we daar in hebben ook. We speurden naar het mooiste, vroegen de Pro naar haar favorieten, mixten met keiharde budgettoppers en kwamen uit op onderstaand styling- en shoplijstje.

Als je toch bezig bent, pak deze er dan ook nog even bij: vijf simpele styling tips om van je buitenruimte je nieuwe leefruimte te maken. En deze: tuinieren voor dummies, de beste tips van de mama van Maartje.

Een goede basis is key

Een goede basis is key

Een no brainer eigenlijk natuurlijk, en toch vergeet bijna iedereen om eerst goed te bedenken wat je belangrijk vindt: lekker liggen in de zon met een boek, uitgebreid buiten tafelen, lekker losjes barbecuen, een schuilplek creëren met zithoekjes, of een oord waar je al je tuinierderskills op los kunt laten.

Onze favoriete design buitenshop is toch wel Flinders, en ze hebben nu 40% korting om bijna al het goede buitenspul! Als gezellige hoekjes maken je ding is, of een knappe zittafel met niet de geijkte ‘tuinstoelen’, kijk dan even naar de stoelen van  Seletti. De Industry Garden tuinstoel met armleuning is ontworpen door Studio Job en vind ik echt om te smullen. Niet je all day hangstoel, wel top om je eettafel buiten mee te sieren! Sowieso heeft de site een aantal heerlijke unieke spullen.

Tuintafel praktijken

Tuintafel praktijken

De tuintafel zelf mag natuurlijk ‘gewoon’ een eenvoudig model van (licht) hout zijn. Iedere bouwmarkt, Ikea of andere (low budget) zaak heeft ze. Of je moet er echt zin in hebben en een tafel op maat laten maken, bijvoorbeeld door BoxWorx die prachtige tafels van natuurlijke materialen op maat maakt. Wat je tuin wat ons betreft ‘maakt’, is wat je op en rond die tafel zet. Een verzameling aan stoelen bijvoorbeeld: Tine K Home heeft echt de meest fantastische (bamboe) stoelen en banken die je tuin(tafel) meteen tot een sprookje maken. Zoek 1 of 2 dezelfde uit en zet er andere stoelen omheen qua kleur wel aansluiten. Bamboestoel? Dan de andere stoelen ook van licht hout. Het hele stel naar elkaar toe strekken doe je door kussen en tafelkleed te matchen: zoek (of maak zelf) stoelkussens van bijvoorbeeld wit linnen met een blauw streepje, en match met hetzelfde of nét iets ander tafelkleed (bijvoorbeeld een blauw-wit bloemmotief of net een ander streepje). Zo houd je het spannend en blijft het toch één geheel. Mix die duurdere (maar héle mooie) stoelen met goedkopere modelletjes van Ikea. Deze bijvoorbeeld, of deze.

lekker liggen

lekker liggen

Nou moet gezegd dat de meeste mensen toch het liefst een lekkere lig- en hangplek willen, toch? Loungen, zoals dat met een afschuwelijke term wordt genoemd. Wij ook. Easy does it: de lekkerste, voordeligste en de meest gezellige hangbanken maak je zelf met palletkussens. Karwei heeft hele mooie lichtgrijze (precies de goede kleur grijs) en Leen Bakker knappe donkergroene. Zaak is wel dat je ze styled met een mooi kleed (of een paar kleden) en wat extra kussens. Over stylen gesproken: vergeet de vloer niet! Zelfs al heb je mooie tegels in je tuin of nieuw hout op je balkon, elke buitenruimte frist op van een knap vloerkleed. Karwei heeft wederom mooie, en we shoppen graag voor precies dat bij Merel in Wonderland, Intratuin, Kitch Kitchen en Westwing Now. Die laatste heeft echt een te leuke nieuwe tuin collectie: wat dacht je van een jute kussen op de vloer? En dit kleed zit in ons winkelwagentje. O, en een snoer aan lampjes. Altijd een snoer aan lampjes. Ook een uitvinding is deze buitenlamp met speaker in een van Loods 5.

Dat fijne Marokkaanse stijltje, hoe doe je dat?

Dat fijne Marokkaanse stijltje, hoe doe je dat?

So far so good, maar dat super sfeervolle Marokkaanse sfeertje, hoe doe je dat dan? Simpel: 1) kies een kleurpallet en stick to it. Terracotta met roze en een klein beetje okergeel does the trick. Maar ook in groentinten, en – uiteraard – in wit en grijs – kun je helemaal los gaan en het Marokkaanse sfeertje pakken, als je punt twee, drie en vier maar doorvoert.

2) Kussens en kleden over en op je bank. Liefst met pompons. The Souks is te allen tijde je go to adres. Vergeet ook de vloer moet: op de grond leg je jute kleden: Intratuin, Merel in Winderland en Ikea hebben ze allemaal, en een poef, van stof via The Souks of The Weavery.

3) Lampjes. Een slinger in de lucht, windlichten en eenvoudige waxinelichtjes. Deze en deze van Westwing Now zijn mooi. Heb je een muur? Boor of timmer daar dan lange (goudkleurige) haken aan en hang er een verzameling windlichten tegen, zoals bij El Fenn (foto).

4) Planten. Groot, klein, hangplanten, planten in een pot etc. Maak hoekjes door een aantal planten en/ of cactussen bij elkaar te verzamelen.