Amsterdam, Amsterdam Centrum, Amsterdamse Nieuwe

Nieuw: Xampanyeria Centra Amsterdam

12/09/2017
Barts-Boekje- centra amsterdam

Nou en of dat we onlangs weer eens aanschuiven bij Xampanyeria Centra Amsterdam! Want dachten we dat we al super #blessed waren met Five Brothers Fat (wat we ook zijn!), is er potverdikkie gewoon nóg een Xampanyeria.

Xampanyeria Centra op de Lange Niezel 29, hartje Wallen, om precies te zijn. Bekend adres? Klopt. Restaurant en bar Centra was na zoveel jaar op en is over de kop gegaan (zonde) maar de mannen achter Dum Dum Palace (gaat overigens eind maart alweer dicht helaas) namen de fakkel (gelukkig) over en gingen vol goede moed de nieuwe uitdaging aan.

Barts-Boekje- centra amsterdam 1

En man, wat ga ik hard op Centra nieuwe stijl. Wat heet: na de eerste ronde schoof ik, zwanger en wel, nog 2 x aan op de Wallen (Centra heeft een prima 0,0 Mahou biertje). Dat heeft (ook) te maken met de locatie (heel centraal: perfect voor wie vanuit CS komt of when east meets west), met de bijna belachelijk lieve bediening én uiteraard met de heerlijke kleine gerechten die zowel voor de grote als voor de kleine trek (want snel vol) meer dan goed te behappen zijn.

Verslingerd ben ik aan de paella-bal. Een bitterbal met paella, dus eigenlijk een soort nasibal zeg maar, maar dan anders. O, en de huisgemaakte worst met zuurkool op een broodje: heus, niet missen.

Hoewel de kaart verder evengoed uitblinkt in het lekkers dat gewoon heel goed is bereid. O, en cava, voor de disgenoot a iets meer dan 2 euro per glas doet het ook goed.

 

Xampanyeria Centra

Ook leuk