Australië, Azië2 september 2017, door Maartje

3x low-budget Aziatisch eten in Melbourne (CBD)

Australië, Azië, 2 september 2017, door Maartje

3x low-budget Aziatisch eten in Melbourne (CBD)

Hoewel je vanuit Australië wel de ocean moet oversteken om in Azië te komen, beschouwen Australiërs Azië toch als hun achtertuin. Toegegeven: binnen de tijd dat je Nederland met de auto doorkruist, kun je vanuit Australië naar Bali vliegen en als je met je Australische zakgeld low budget op vakantie wilt, ga je al gauw naar een Aziatisch land. Dat gezegd hebbende, vindt er andersom ook een stroom plaats en die stroom begon al jaren geleden, vanuit China. Na de ontdekking van goud in 1851 kwam een grote groep goudzoekers vanuit China naar de staat Victoria en zo ontstonden er in steden en op het platte land kleine Chinatowns, waarvan die in Melbourne nog altijd groot en levendig is. Tegenwoordig komen veel Aziatische jongeren naar Australië om te studeren en dat verklaart dan ook de grote verscheidenheid aan Aziatische restaurants in Australië.

Terug naar Melbourne. De stad barst van de Aziatische keukens en in vergelijking met alle hippe restaurants in de stad kun je bij veel Aziatische toko’s heel betaalbaar en goed eten. Voila, drie adresjes in en rondom het business district van Melbourne, CBD. Graag gedaan.

Barts-Boekje-Thaiger melbourne

 

  1. Thaiger

In een van de kleine straatjes in CBD zit Thaiger. De naam van deze tent doet het al een beetje vermoeden: hier kun je terecht voor burgers met een Thaise twist. Het concept van Thaiger is Thais street food met in een modern jasje. En dat moderne jasje is net iets gezonder dan de oorspronkelijke Thaise keuken. Op het menu staan naast wisselende burgers ook Thaise snacks, zoals verse spring rolls en super bowls. Maar als ik je een advies mag geven bestel je hier de soft shell crab burger op een bun die zwart ziet van de inktvis. Klinkt gek, ziet er gek uit, maar smaakt a-ma-zing.

Barts-Boekje-don don melbourne

  1. Don Don

Voor een snelle, Japanse hap ga je naar Don Don. Dit kleine tentje vlakbij de State Library serveert de meest verse gerechten in een noodgang. Je kunt hier al voor 6 dollar een heerlijke bowl noodles en groenten scoren.

Barts-Boekje-dumpling house

 

  1. Shanghai Dumpling House

Dit is absoluut een topper als je van dumplings houdt én met een groep bent. Je kunt hier namelijk heel veel verschillende dumplings bestellen voor heel weinig. Van peking duck en pork tot veggie vullingen van pompoen of paddestoel. De beste deal krijg je op zaterdagavond (all you can eat) maar doordeweeks is dit ook een prima spot voor een low-budget lunch of snack.

(bovenste beeld via Australia.com).

x, Renée