België8 januari 2020, door Barts Boekje

5 x niet te missen in Kortrijk

België, 8 januari 2020, door Barts Boekje

5 x niet te missen in Kortrijk

Onbekend is onbemind. Het Vlaamse Kortrijk is zo’n stad waar je met weinig verwachtingen heen gaat, om vervolgens laaiend enthousiast opnieuw naar huis te gaan. Gezellige koffiebars, leuke lunchplekjes en heerlijke winkels, deze stad aan de Leie heeft het allemaal. Wat je in Kortrijk absoluut niet mag missen? Team Bart zet het voor je op een rij. 

Tarterie Artisan Baking

Tarterie Artisan Baking

Artisanale taarten en huisbereide quiches? Die eet je in Kortrijk bij Tarterie Artisan Baking. In het atelier van Tarterie toveren ze dagelijks heel wat lekkers uit de oven. Proeven kan ter plaatse of lekker thuis en alles wordt er op ambachtelijke wijze bereid, met behulp van de allerbeste ingrediënten. Een latte, cappucino of tasje thee erbij en smullen maar! Het interieur is speels en gezellig en je zit op de eerste rij om de bakker aan het werk te zien. Ook leuk: op een zonnige zomerdag neem je gewoon plaats op het terras.

Open op maandag van 07:00 tot 18:00, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 tot 18:00 en zaterdag en zondag van 09:00 tot 18:00, gesloten op woensdag

Tarterie 

Malmo

Malmo

Koffiebar, concept store en lunchplek, Malmo is een manusje van alles. Vlei je met laptop, boek of vriendin neer op de bank, snuister rond tussen al het origineels in de winkel of geniet van een Scandinavisch geïnspireerde lunch. Denk smørrebrød, toast of een heerlijke salade met falafel, quinoa, kikkererwten en tzatziki. Ook voor een heerlijk ontbijt of een gezellige brunch ben je bij Malmo aan het juiste adres. De concept store ligt aan de Diksmuidekaai en heeft een terras met zicht op het water. Leuk, leuker, leukst!

Open van woensdag tot maandag, telkens van 09:00 tot 18:00, gesloten op dinsdag

Malmo 

Ensemble

Ensemble

Gooi drie zussen, een mode-ontwerpster, eventmanager en interieurarchitect, in de mix en je krijgt Ensemble, een unieke concept store in de Kortrijkse Grijze-Zusterstraat. Modemerken als Veja en Second Female gaan er hand in hand met lifestyle brands als Bachka en Ban.do. Van kussens, plaids en tapijten tot coole sneakers en een heerlijk aanbod voor de allerkleinsten. Rode draad in het aanbod van Ensemble is steevast kwaliteit en originaliteit. Het interieur van de winkel werd ontworpen door zus Marie-Julie en is met zijn opvallende toonbank en gouden details op zich al een bezoekje waard.

Open op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 18:00, gesloten op dinsdag en zondag.

Ensemble 

Nude

Nude

Van volkscafé tot hippe cocktailbar, het is een serieuze ommezwaai. In 2017 toverden boezemvrienden Louis Ottevaere en Feysal Ahwaz gewezen volkscafé De Ster om in een ‘eat easy concept’. Overdag kan je er terecht voor een snelle lunch, ‘s avonds ben je bij Nude aan het juiste adres voor stevige cocktails, lekkere tapas en een goed glas wijn. Het interieur van de ‘eat-easy-bar’ is een hippe mix van Art Deco en industrieel, met poederroze velvet banken en een groene marmeren bar als eyecatchers. We like!

Open op woensdag, donderdag en vrijdag van 11:30 tot 14:30 en van 17:30 tot 02:00, op zaterdag van 17:30 tot 02:00 en op zondag van 17:30 tot 00:00

Nude 

Va et Vient

Va et Vient

#roughandrefined, dat is restaurant Va et Vient. Je geniet er van creatieve en eigenzinnige gerechten, gemaakt van lokale en seizoensgebonden producten. In de open keuken zie je ‘jong keukengeweld’ Matthias Speybrouck aan het werk. Na de keukens van Sergio Herman, Piet Huysentruyt en Kobe Desramaults, leidt Speybrouck vandaag zelf een jong en dynamisch team in het Kortrijkse restaurant. Va et Vient ligt in het historische stadscentrum, aan de oevers van de Leie en op een boogscheut van de Grote Markt. Een aanrader!

Open van dinsdag tot vrijdag van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:00 en op zaterdag van 19:00 tot 21:00, gesloten op maandag en dinsdag

Va et Vient