5x fijne adresjes aan de Czaar Peterstraat (Amsterdam-Oost)

Nederland, Amsterdam Oost, 15 maart 2024, door Michel + Renske

5x fijne adresjes aan de Czaar Peterstraat (Amsterdam-Oost)

Ooit was de Czaar Peterstraat het afvoerputje van Amsterdam-Oost. Een van de slechtere stukken van onze hoofdstad. Anno nu is dat op geen enkele manier meer terug te zien in deze straat. Zo zitten er parels van ondernemers en heerlijke tentjes. Unieke boetiekwinkels, verrukkelijke horecagelegenheden, delicatesse en speciaalzaken en duurzame ondernemingen.

Waar je precies moet wezen op de Czaar Peterstraat, lees je in dit lijstje.

La Louème

La Louème

De meiden achter La Louème weten wat mooi is. Het koppel struint alle uithoeken van het land af naar het mooiste tableware voor in hun heerlijke shop op de Czaar Peterstraat. Een locatie die je overigens ook kunt huren voor een event (tip!).

In de winkel kun je terecht voor rentals maar ook voor de mooiste aankopen voor thuis. Zo krijg je heerlijk gedekte tafels met het mooiste servies, zilver en glaswerk. Bij La Louème zit je dus goed voor een cadeau maar ook voor een presentje voor jezelf.

 

Stadsbakkerij As

Stadsbakkerij As

De luitjes achter restaurant As openden de stadsbakkerij in Oost, in een zijstraatje van de Czaar Peterstraat. Bij het pand van VRR. Naast broden kun je er ook terecht voor speciale zoetigheden die dagelijks verschillen (hallo allerlekkerste citroencake met rozemarijn). Verder zijn er allerlei verse producten die lokaal geproduceerd worden. Boter, melk, eieren, kaas. Eigenlijk alles wat met brood samengaat (wijn!).

Pansy

Pansy

Het kleurrijkste pand in de straat? Met stip op nummer 1: Pansy. Bij Pansy kun je terecht voor allerlei mooie keramiek, mooie posters en andere items die je leven opvrolijken.

Daarnaast kan je hier terecht voor workshops maar je kunt ook een do-it-yourself kit aanschaffen om je eigen keramiek-droom in de praktijk te brengen. 

De ideale winkel voor kado’s voor anderen (of voor jezelf, ha!)

Club Frou Frou Tattoo

Club Frou Frou Tattoo

Jep, zelfs voor fijne lichaamsplaatjes zit je goed in de Czaar Peter. Zo herbergt een speels en tof pand (dat oogt als een hele gezellige woonkamer) een uitgebreide tattooshop met maar liefst vier stoelen. Beneden (in the living) word je heerlijk ontvangen en kan het feest beginnen.

Er zijn diverse artiesten aan het werk met allemaal een andere (unieke) stijl dus voor ieder wat wils. Kijk vooral van tevoren op hun socials om de diverse stijlen te bekijken.

Fromagerie Kef (Oost)

Fromagerie Kef (Oost)

Saint Philippe, Twentse hooikaas. Zo maar een paar favo’s van het team. Kazen die altijd passen bij welke borrel dan ook.

Op de Czaar Peterstraat vind je de kaaswinkel van je dromen: Fromagerie Kef. Het tweede filiaal van deze kaasfamilie. Het avontuur begon hartje stad maar genoeg animo was er in alle windstreken van 020.

Bij het filiaal in Oost kun je ook een broodje kaas bestellen (stokje kaas) maar ook andere zaken die goed bij kaas gaan zoals wijn, sardientjes, stokbrood en natuurlijk (ambachtelijke) worst. Wij zeggen doen!