23 januari 2018, door Maartje

7 x de (nagenoeg perfecte) Babymoon Bestemmingen.

23 januari 2018, door Maartje

7 x de (nagenoeg perfecte) Babymoon Bestemmingen.

Babymoon, het is een ding, en wel een heerlijk ding! Vandaar een zevental heerlijke bestemmingen zodat je niet na hoeft te denken, als je nog even, héél even met de lief de hort op mag, met z'n tweetjes. Wij zouden het doen.

Mocht je nu écht uit willen pakken, denk dan eens aan de Seychellen, Hawaii of aan Chili. Allemaal droombestemmingen, allemaal vrij van het zika-virus.

 

Cyprus

Cyprus

Geen Zika te bekennen op Cyprus, alleluja, en toch een zonnige bestemming, zeker tot en met eind oktober en weer opnieuw vanaf maart. Zonder de warme nachten – dat slaapt immers stukken beter. Win-win, niet? Dat geldt ook voor het TUI Sensimar Pioneer Beach Resort in het land. De eerste ‘win’ is dus de locatie – zon, zee, prachtige stranden: check check check. De tweede ‘win’ zit ‘m in het woord ‘sensimar’, dat is namelijk het Tui Adults Only concept. Trust me, précies wat je wil tijdens je babymoon: nog even verstoken zijn van (andermans) kinderen voordat dit steeds lastiger wordt, vakantie-wise. Het hotel ligt aan de westkant van het eiland, daar waar je de mooiste stranden vindt en heeft een buffetrestaurant en nog eens drie à la carte restaurants: Grieks, Italiaans en lokale keuken. Alles all inclusive (op de Sensimar-manier, en dus zonder het huis-entertainment en wat al te grijpgrage medegasten).

Formentera (Ibiza)

Formentera (Ibiza)

Altijd een goed idee, juist in het laagseizoen als de prijzen laag, en de restaurants stukken eenvoudiger reserveerbaar zijn, zijn Ibiza en het naast gelegen nog knappere eiland: Formentera. Hier is het kleinschalige Tahiti Hotel een oprechte aanrader aan het grootste en fijnste strand van het eiland, Es Pujols. Een luxe heerlijkheid. Yours truly deed deze zomer een mini-babymoon (in de prille fase en tijdens het moment van insta-official gaan ;-)) op Formentera en dat was serieus verrukkelijk.

Het leukste van het Spaanse eiland lees je hier: Update Formentera 

New York New York!

New York New York!

Perfect voor tijdens het tweede trimester van je zwangerschap: New York! Want… New York. Altijd een goed idee en wat mij betreft de ultieme stad ter wereld om onvergetelijke herinneringen te maken (ik deed het zelf in mijn eerste trimester maar ik heb geen moment last van misselijkheid o.i.d. gehad). Wel een tip: boek een hotel lekker dichtbij alles, kun je jezelf best een keertje gunnen want dat hobbelt zo lekker. Eén van deze vier toppers bijvoorbeeld. Tried, tested en goed gekeurd:

Dream Midtown New York, het James HotelLe Parker Meridien en het Hudson Hotel
Het Dream Midtown Hotel is voor wie van luxe en een tikkeltje posh houdt (we do, eerlijk is eerlijk). Het hotel heeft fraaie en fijne kamers, dat spreekt voor zich, maar ook een rooftoppool (yeah!) én het staat aan de rand van het nog altijd niet te missen Meatpacking District (vanwaar je zo het romantische Greenwich inloopt, en vanuit daar weer Soho etc, kortom: toplocatie). Ook superdeluxe is The James, midden op Manhattan om de hoek van het Empire State Building, Madison Square park en Fifth Avenue (lees: gone shopping). Datzelfde geldt voor het Le Parker Meridien: perfecte oldskool New Yorkse luxe, diezelfde top-shop-locatie vlakbij Central Park én, verstopt op de begane grond, de beste burgers van de stad, voor je niet te stoppen cravings. Mocht dat je  niet over de streep trekken, dan doet een (ochtend)baantje op de bovenste verdieping met uitzicht vanuit het zwembad op Central park dat vast wel. Of het hippe Hudson Hotel. Het wordt saai maar ook hoer geldt: toplocatie, lekker luxe, geen gedoe.

Azoren, Portugal

Azoren, Portugal

Sowieso is Portugal all year long een heerlijk vakantieland, maar denk ook eens aan de Azoren, de nagenoeg onbekende Portugese eilandengroep waar je veel te weinig over hoort. Eigenlijk. Maar mán, wat is het er een feest! De groep van negen vulkanische eilanden zijn niet al te toeristisch maar wel voorzien van prachtige hotels, de betere restaurants, blauwe hortensia’s en je kunt er walvissen spotten. Kortom: het kan niet mis gaan. Aanrader op het eiland is hotel Azor, een cool boetiek hotel in bruintinten, geïnspireerd door de vulkanische natuur en de aangrenzende Atlantische Oceaan. In de lobby staan o.a. mountainbikes, autowielen en bokshandschoenen – like. Alle kamers hebben uitzicht over de haven van Ponta Delgado op het eiland São Miguel en het uitzicht vanaf het dakterras met zwembad is geweldig. In restaurant Á Terra wordt lekkers van de lokale keuken geserveerd.

Mallorca, Spanje

Mallorca, Spanje

Dat andere Spaanse favoriete eiland: Mallorca. We blijven het roepen: ga! Hoewel het ook een geweldige bestemming is wanneer het kroost eenmaal gearriveerd is, met dank aan de kleine, overzichtelijke stranden en de prijzen die stukken lager liggen dan op, zeg, Ibiza en Formentera. Het is geen verrassing dat Mallorca tijdens de zomermaanden druk, drukker, drukst is, hoewel je er nog altijd je eigen alleenopdewereld-adressen kunt vinden. Maar in het laagseizoen zijn de klassieke Mediterraanse blauwe wateren, de uitzichten van en op de bergen en de kinderkopjes in de straten misschien nog wel mooier. Het koudst is het in januari maar eigenlijk kun je het hele jaar door prima op Mallorca terecht.

Ver voordat er een baby on board was, verbleven we al in hotel Es Port, en toen al zeiden we: hier moeten we een keer terug. Het kleine, chique hotel staat bovenop een berg vlakbij Soller, wat ons betreft het gezelligste deel van het eiland. De sfeer is authentiek, de service om door een ringetje te halen, het zwembad om nooit meer bij weg te komen en het eten om te smullen.

Lees hier nogveel meer Mallorca x Barts Boekje aanraders

Kroatië

Kroatië

Niet alleen voor Game of Thrones fans is Kroatie een keiharde aanrader: vooral de Dalmatische kust is een prachtige waar de beeldschone stranden de pittoreske dorpjes afwisselen. En, alsof het zo moet zijn, heeft reisorganisatie Tui ook hier, pal aan de kust, een heerlijk Sensimar resort, het Sensimar Adriatic BeachBali-bedden aan het zwembad en uitzicht op een kerktorentje tegen de heuvels.

Tips in de buurt? Voila: Barts Boekje x Kroatie

 

Mexico

Mexico

En op nummer 7 Mexico, Barts (eigen) Babymoon Bestemming (hier is wel sprake van het zika-virus)
Gitaarmuziek… Oh land van al mijn drohomen… Van dat. Lieve mensen, die Mexicanen, in principe schijnt de zon er altijd (regendagen daar gelaten (joh)), het eten is over het algemeen heerlijk (doorbakken) en de prijzen klein. I love Mexico.

Lees alles: Babymoon to the Max(ico)

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Tui