30 november 2016, door Maartje

Amsterdamse winnende favorieten van de Entree Hospitality & Style Awards 2016

30 november 2016, door Maartje

Amsterdamse winnende favorieten van de Entree Hospitality & Style Awards 2016

Ok ok, het jaar is nog niet voorbij. Maar afgelopen maandagavond (27 november) werden de Entree Hospitality & Style Awards van 2016 uitgereikt. Dé horecaprijzen van Nederland. En daar kwamen natuurlijk een aantal winnaars uit de bus die we jullie niet willen onthouden. Mocht het er nog niet van zijn gekomen dit jaar, heb je nu een goed excuus om deze 7 uit Amsterdam echt gezien te hebben voordat je 2017 inluidt…

7-winnaars-mr-porter

MR PORTER

Rooftopbar in hartje Amsterdam met uitzicht op de Dam. Bij binnenkomst zie je de grote spectaculaire stukken vlees al hangen, hier bij Mr. Porter zijn ze trots op hun unieke oven die zorgt voor malser dan mals vlees op je bord. De gerechten zijn bedoelt om te delen, kleine bordjes om van alles wat mee te pikken (denk: gegrilde asperges en carpaccio van coquilles). Mr. Porter dankt zijn award dit jaar aan zijn restaurant design, en het moet gezegd: dat klopt tot in de puntjes. Elegant, chique en toch stijlvol, echte internationale allure. Je zou bijna denken dat je in het buitenland zit, ware het niet dat je natuurlijk fantastisch 360 graden uitzicht hebt over Amsterdam. En! Minor detail: niet vergeten een bezoekje aan het toilet te brengen, een sprankelende ervaring op zich ;) Lees meer: MR PORTER.

7-winnaars-w-hotel

W

Zeg je MR PORTER, dan zeg je ook W Amsterdam. Wil je nog even in internationale sferen blijven na het eten bij Mr. Porter, boek dan een kamer in het W hotel. Deze gracieus en gedurfde hotelketen houdt dus huis in het hartje van de stad, achter het Paleis op de Dam. W kreeg de award voor beste hotel design en amen, deze kamers mogen er wezen. Glamour, strak en enorm oog voor detail. Bovendien is er een prachtige wellness en ligt er een toekomstige club in het verschiet. Slapen in design, dat doe je hier. Lees meer: W.

7-winnaars-pesca

Pesca

Aan de Rozengracht vind je Pesca, een visrestaurant dat in de prijzen viel in de categorie beste hospitality concept van dit jaar. In het mooie pand en knap ingerichte restaurant – Pesca noemt zichzelf een vistheater – wijs je hier precies aan welke vis je wilt (direct van de visafslag) en wordt die naar jouw wensen bereid. Origineel concept en vriendelijke bediening. En dat voor eerlijke, toegankelijke prijzen. Lees meer: Pesca.

7-winnaars-choux

Choux

Vlakbij Amsterdam Centraal ligt Choux, een gezellig restaurant dat een prijs kreeg voor beste next generation restaurant, wat zoveel inhoudt als een categorie waarin eigenzinnige liefde voor het vak en producten naar voren komen. Persoonlijke restaurants gericht op gastvrijheid, smaak en ingrediënten, gedreven door duurzaamheid en minimale verspilling. Zo ook dus restaurant Choux, met zijn grote rode trap als eye-catcher die het vrolijke interieur compleet maakt. Op het menu bijzondere gerechten, veel vis en seizoensgroenten met bijpassende biologische wijnen. Top keuken. Hier zit je goed. Lees meer: Choux.

7-winnaars-pulitzer

Pulitzer

Heb je net lekker gegeten bij een van de bovenstaande winnaars en woon je nou niet om de hoek of heb je zin om je avond een extra feestelijke afsluiter te geven? Dan boek je toch een kamer bij het hotel die de beste restyling van 2016 op zijn naam heeft staan? Net als voor de restyling waan je je bij Pulitzer nog steeds in authentieke, historische sferen, maar sinds de restyling met meer eigentijdse toevoegingen. Ouderwet interieur meets modern. (Jawel, een bad op pootjes in je hotelkamer). En je kunt hier tegenwoordig ook eten in het bistro-restaurant Pause.

7-winnaars-zoku
Zoku

Zoku is het Japanse woord voor groep of tribe. En sinds kort ook het woord voor het beste hotel concept van 2016. Waar vind je nou een plek waar je als rondreizende nomad met je laptop onder je arm terecht kunt? Nou gewoon bij Zoku, het longstay hotel van Amsterdam. Kort mag ook hoor, maar jouw home away from home, dat is wat Zoku voor je wil betekenen. En dat is meer dan alleen een slaapplek. Hoe je dan woont? Nou, dat doe je in je eigen microloft, met eigen keuken (inclusief vaatwasser #winning), je eigen bureau en een uitschuifbare trap die naar je bedstee leidt. Een mini huis dus eigenlijk met alles erop en eraan, over iedere centimeter is nagedacht. Je hebt het gegarandeerd beter dan de gemiddelde student in de stad ;) En op de zesde verdieping van Zoku vind je genoeg plek om je eigen kantoor in te richten, een groene daktuin (die hebben ze nog niet zoveel in Amsterdam) met hangmatten, een grote woonkamer met zithoeken rond een bar en alles wat je nodig hebt om hier wat werk te verzetten of lekker bij te komen. Eten bij Zoku kan ook, voor een vaste prijs krijg je een dagmenu dat je kunt delen, inclusief sides, brood en wijn om zelf te pakken. Echt alsof je thuis bent dus. Lees meer: Zoku.

7-winnaars-de-school

De School

“Ik ga vannacht nog even terug naar De School!” Hij blijft leuk. Buiten het creatieve café en heerlijke restaurant dat bij De School hoort (lees hier over het café (07:00-16:00) en hier over het restaurant (voor na 16:00 uur)) viel De School dit jaar in de prijzen als beste club venue van 2016. Want ja, een toffe club is het zeker. Niks duur design hier, hier waag je je dansjes in de oude fietsenkelder van de school – ahum – De School. De voormalige uitbater van Club Trouw (je weet wel, daar in Oost waar iedereen wilde zijn in het weekend) heeft in De School een waardige opvolger gevonden. En kom je om 07:00 de club uit? Dan schuif je toch weer aan voor het ontbijt? Of sport die brakheid weg met een rondje in De Gymzaal, waar je een heuse sportschool vindt met boks-, spin- en yoga-klasjes. Kan gewoon, daar op School.