Verenigde Staten, Los Angeles21 augustus 2017, door Maartje

8 x Los Angeles

Verenigde Staten, Los Angeles, 21 augustus 2017, door Maartje

8 x Los Angeles

Los Angeles is groot, heel groot. Dus men kan wel denken aan het permanente strandleven op Santa Monica, of aan dat van Malibu, maar dat blijkt toch snel een uurtje rijden (yup, bijna van de ene kant naar de andere in Hollandia). Daarom zijn er ook zo veel hotels inclusief zwembad op het dak verspreid over de stad. Welke dat moeten zijn? En waar te eten? We geven graag een beginnetje van jouw go to list in L.A.: 8 x Los Angeles.

The Line Hotel
Downtown L.A. beats de rest van de Los Angeles, tenminste, wat betreft de coolste hang-outs. Eén van de niet te missen plekken daar, in Korea Town om precies te zijn, is het The Line Hotel. De locatie, Korea Town, heeft een zo gezegd 24/7 energy en het hotel helpt daar nog een handje aan mee vanwege de kas naast het zwembad waar het prima lunchen, en vooral kijken en bekeken worden is. A little bit boho, a little bit gangsta, a little bit chic, dat is het wel in een notendop. Hip met creatief en kleurrijk, kunstig design, Korean food en veel oog en tijd de nieuwste muziek, het liefst van uit de buurt, maar dat is dan ook niet zo lastig in home of the stars L.A.

Kettle Black
Temidden van Silverlake, de ‘hipster’ wijk van de stad der Engelen, ligt deze Italiaanse hotterdanhot hotspot. Restaurant Kettle Black werd tegelijkertijd opgericht met zijn zusje Sawyer (zie hieronder), en werd een ietwat chiquere uitvoering van die restaurant-zus. Met een lichtjesplafond dat het aan een sterrenhemel doet denken. Wat te kiezen van het menu? Alles. Erg lekker, erg gezellig, erg hip, erg LA. Best wel niet te missen.

sawyer

Sawyer
Als zusje van het Italiaanse restaurant Kettle Blackis cafe-restaurant Sawyer de wat relaxtere, ruwere, maar net zo lekkere uitvoering van Kettle Black, maar dan met een romantische patio als dikkevette bonus. Plus: Sawyer is open voor elke maaltijd van de dag en serveert opgepoetste Amerikaanse happen

Gracias Madre
Soms denk je bijna – bijna – dat het zonde is om keer op keer weer naar eenzelfde plek te gaan, zeker wanneer je in een stad woont die zoveel te bieden heeft. Maar aan de andere kan…. Why change a winning team?! Gracias Madre is er zo één. Gracias Madre is tamelijk uniek als ‘plant-based Mexican restaurant’ en is voor zowel de veganist als de carnivoor (of omnivoor, ik dus) een waar (clean) feest voor lunch, weekend brunch en diner.

Barts-Boekje-malibu-farm-la

Malibu Farm
Malibu Farm, gelegen op de Malibu Pier. Witgekleurd, blauw getint, lekkere eerlijke borden en een uitzicht over de trappetjes naar het strand tot diep in de zee. Een droom. Zowel buiten als binnen zitten slash lounge kan zowel bij The Cafe als bij The Restaurant. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

The Now
Mani-Pedi’s kennen we wel. En houden we van. Even een moment van pure bezinning en daar bovenop loop je ook nog eens extra pretty naar buiten. In steden als Londen kennen we ook het concept van “blow dry bars” (ofwel, haar fohnen aan de lopende band in een bar-achtige setting, like!) maar al te goed. Neem die formule en pas deze toe op massages et voilaenter The Now. Op vier verschillende adressen in Los Angeles kun je je verstoppen en voor zeer goede prijs (zie: $60 voor een uur en vanaf $35) een menu van massages krijgen. Even binnenwippen voor 25 minuten zonder afspraak? Kan! Een hele middag massage na massage? Kan! Voor ieder is er wat wils.

Barts-Boekje-the-bungalow-los-angeles

The Bungalow
The Bungalow. Voor als je denkt aan dansen in een soort-van-strandtent (want nee, strandtenten zoals in het Hollandse hebben ze er niet) waar ook nog wat te snacken valt. Een al te befaamde plek in Santa Monica onder zowel locals als vakantiegangers. The Bungalow heeft het gevoel van een huis in The Hamptons, met een pooltafel, verschillende bars binnen en buiten, woonkamer inclusief open haard, tennis tafels, en meer. Overdag om weg te zakken, ’s avonds om wakker te worden.

Petit Ermitage
Klein, boetiek, bohemian stijl, bijna altijd echt (!) goed gezelschap en wekelijkse muziek- en filmvertoningen. Ok, het is technisch gezien ‘members only’ maar daar valt best makkelijk onderuit te komen.

Liefs, Emily & Bloeme